Foto: Shutterstock
Priecīgie brīži kopā ar vecākiem ir visvērtīgākie – tos bērni atceras visu mūžu, un tam vajadzīgs vien nedaudz laika un iedvesmas. Rosinot ģimenes pavadīt vairāk laika kopā, "Amigo" aicina vecākus dalīties ar idejām, lai kopā izveidotu ideju krātuvi, no kuras Latvijas ģimenes varēs rast ierosmi, kā interesanti, aizrautīgi un no sirds pavadīt laiku ar bērniem – kaut vai piecas minūtes dienā.

Laimīga bērnība nav iedomājama bez priekpilniem mirkļiem, kas pavadīti kopā ar vecākiem. Tomēr dzīves steidzīgajā ritmā mammām un tētiem var pietrūkt ideju, kā jēgpilni un interesanti pavadīt laiku ar savām atvasēm. Rosinot ģimenes dalīties pašu pārbaudītās vērtībās un smelties idejas vienai no otras, izveidota ideju krātuve, kur ikviens vecāks var pievienot savu ideju, pastāstīt, ko visvairāk iecienījuši paša bērni vai ko pašam bērnībā patika darīt kopā ar vecākiem.

Dalīties ar saviem padomiem un pieredzi, kā biežāk būt kopā ar bērnu, aicināts ikviens. Brīvdienu pankūkas, kopīgas pastaigas, jautājumu un atbilžu sesijas mašīnā vai pie vakariņu galda, kopīgs saķēpāto roku vakars – tā ir tikai neliela daļa no idejām, kas jau atrodamas krātuvē. Savu ideju vari pievienot šeit.

"Dāvanas un mantas ar laiku aizmirstas, bet tas kolosālais ģimenes laivu brauciens vasarā pēc pirmās klases, kopīgā sniegpārsliņu griešana Ziemassvētkiem vai jautrā kartupeļu talka, kurā tētis stāstīja smieklīgus kartupeļu stāstus, ir atmiņas, kas raisīs smaidu visu mūžu. Sāciet tās veidot jau šodien!" aicina Kristīne Hermane.

Ideju krātuve tapusi sadarbībā ar labdarības maratonu "Dod pieci!", kas nedēļu pirms Ziemassvētkiem notiek jau piekto gadu. Tā laikā trīs dīdžeji sešas diennaktis pavada slēgtā stikla studijā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību nepieciešamībai veltīt vairāk kvalitatīva laika bērnam. Par maratonā iegūtajiem līdzekļiem sadarbībā ar jomas speciālistiem tiks ieviestas bezmaksas praktiskas un psiholoģiskas mācības un emocionāla atbalsta sistēma visiem jaunajiem vecākiem Latvijā, kam tas ir nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!