Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ikgadējā Olimpiskā mēneša ietvaros Latvijas vidusskolēniem būs iespēja pārbaudīt un stiprināt savu naudas plānošanas "muskuļu" spēku īpašā treniņā, ko organizē "Swedbank" sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Skolu programmu "Dzīvei gatavs". 7. maijā pulksten 15 "Facebook" tiešraidē notiks "Naudas plānošanas treniņš" – atvērtā mācību stunda kopā ar "Swedbank" Finanšu institūta eksperti Eviju Kropu un olimpieti, riteņbraucēju Tomu Skujiņu.

Mācību stundā Evija Kropa un Toms Skujiņš runās par to, kā veikt izdevumu uzskaiti un analīzi, kā saprast, kas būtu jāmaina savos paradumos, kā izveidot plānu mērķa sasniegšanai, kad izdevumi jāsedz no uzkrājumiem un kad – izmantojot apdrošināšanu vai aizņemoties, un kāpēc ir vajadzīgs naudas "drošības spilvens". Naudas plānošanas treniņā var piedalīties vidusskolēni, kā arī ikviens, kurš vēlas uzlabot savu finanšu veselību.

"Olimpiskajā mēnesī vairāk pievēršamies dažādām fiziskajām aktivitātēm, lai sportā un dzīvē mērķus varētu sasniegt ātrāk, labāk un jaudīgāk. Treniņā pastrādāsim ar dziļajiem muskuļiem, kas ir visa pamats, lai mēs būtu stabili un varētu sasniegt savus mērķus. Viens no šādiem dziļajiem muskuļiem finanšu veselības jomā ir naudas plānošanas prasmes. Mācību stundas mērķis ir atraktīvā veidā runāt ar jauniešiem par naudas lietām, ieinteresējot viņus padomāt par savām attiecībām ar naudu – cik tās ir veselīgas un kā tās uzlabot," stāsta Evija Kropa.

Ar gūtajām mācībām un piemēriem no savas sportista ikdienas olimpietis Toms Skujiņš palīdzēs stundā izskaidrot svarīgāko par naudas plānošanu. "Lai profesionālajā sportā ko sasniegtu, nepietiek vienreiz gadā izbraukt ar riteni. Ļoti svarīgs ir plāns, disciplīna un regulāri treniņi. Tieši tie paši principi attiecas arī uz daudzām citām dzīves jomām, tai skaitā naudu," atklāj Toms Skujiņš, kurš ik gadu nobrauc 25 000 kilometru, regulāri ir starp ātrākajiem riteņbraucējiem pasaulē, bet pirms pasaules kalnu iekarošanas ar velosipēdu pabeidzis Rīgas Valsts 1. ģimnāziju un bija pat nolēmis iegūt matemātiķa statistiķa izglītību.

Skolotāji aicināti pieteikt klasi "Swedbank" stundai "Naudas plānošanas treniņš" platformā dziveigatavs.lv, bet ikviens cits interesents ieplānot sev stundu tai veltītajā notikumā "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!