Foto: Shutterstock
Lai sniegtu praktisku informāciju par to, kā veiksmīgi prezentēt savas stiprās puses darba intervijā un iedvesmotu jauniešus sākt veidot veiksmīgu profesionālo karjeru, mobilo sakaru operators "Bite" 11. janvārī Rīgā rīko bezmaksas semināru par prezentācijas prasmēm.

Veiksmīgi sagatavots CV un motivācijas vēstule ir tikai pirmais solis ceļā uz sapņu darbavietu. Viens no pēdējiem, bet ne mazāk nozīmīgajiem posmiem, ir darba pārrunas, kurās izšķiroša loma ir pirmajam iespaidam, ko pretendents par sevi atstāj potenciālajam darba devējam.

"Jaunajiem profesionāļiem darba intervijas parasti ir ļoti satraucošs notikums. Ikdienā bieži redzam, ka, cīnoties ar stresu, viņi mēdz piemirst par vienkāršām lietām, kas var būtiski uzlabot izredzes iegūt kāroto amatu. Piemēram, nebrīdina, ja kavē interviju, ģērbjas neatbilstoši, nav izpētījuši par uzņēmumu publiski pieejamo informāciju, nespēj atbildēt, kāpēc vēlas strādāt konkrētajā uzņēmumā. Tās ir lietas, kas veido pirmo iespaidu, kas nereti ir ļoti svarīgs kritērijs, izvērtējot kandidāta atbilstību amatam, uzņēmuma vērtībām," norāda "Bites" Klimata kontroles menedžere Laura Pļavniece.

Lai palīdzētu jauniešiem labāk sagatavoties darba intervijām, Pļavniece un "RunasKursi.lv" treneris Oskars Priede stāstīs, kā radīt par sevi tik labu pirmo, otro un arī trešo iespaidu, lai daba devējam sarunas noslēgumā ir simtprocentīga pārliecība, ka konkrētajam kandidātam noteikti ir jākļūst par viņa komandas "spēlētāju". Piemēram, kā pārvarēt bailes un nedrošību pirms darba intervijas, kādi ir biežāk uzdotie jautājumi un kā uz tiem labāk atbildēt, kādi knifi jāņem vērā gan runājot ar potenciālo darba devēju, gan uzstājoties plašākas auditorijas priekšā.

Arī diženi valstu vadītāji, veiksmīgi uzņēmēji, sportisti, mūziķi, aktieri u.c. savu karjeru neuzbūvēja vienā dienā. Arī viņi ir rakstījuši CV un motivācijas vēstules, gājuši uz darba pārrunām. Tāpēc mūziķe un radio "Pieci.lv" ētera personība Marta Grigale dalīsies pieredzē par savām pirmajām darba gaitām, iedvesmojot jauniešus drosmīgiem karjeras sapņiem. Savukārt "Luminor Asset Management IPAS" attīstības vadītājs Ernests Ķirsis ar praktiskiem padomiem, kā veiksmīgāk plānot savu budžetu.

Seminārs "Parādi sevi!", kā atstāt par sevi profesionālu iespaidu darba intervijā, norisināsies 11. janv' arī pulksten 18 fonda "Dots" telpā, Alberta ielā 13, Rīgā (6. stāvs). Tajā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem.

"Parādi sevi!" ir pasākums no "Bites" iniciētā semināru cikla "Jauno talantu dienas", kura mērķis ir veicināt jauniešu karjeras izaugsmi, sniedzot viņiem vērtīgus, praktiskus padomus, kas varētu palīdzēt jaunajiem profesionāļiem veiksmīgi iekļauties darba tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!