Domājot par velo sezonu jau laicīgi, Tehniskās jaunrades nams (TJN) aicina jaunos velobraucējus no 10 gadu vecuma bez maksas apgūt nepieciešamās zināšanas, lai iegūtu velosipēda braukšanas tiesības.

Velosipēdista apliecību var iegūt no 10 gadu vecuma, nokārtojot ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības eksāmenu (testu). Taču arī šim testam, gluži kā pārbaudes darbiem un kontroldarbiem skolā, iepriekš ir jāsagatavojas. Teorētiskās mācības, kuru laikā jaunie velobraucēji varēs iepazīties ar ceļu satiksmes noteikumiem, sāksies 8. janvārī un notiks katru otrdienu no pulksten 18 Tehniskās jaunrades namā, Annas ielā 2, informēt portāls "Rīga".

Lai iegūtu velosipēda vadītāja apliecību, veiksmīgi jānokārto datorizēts teorijas eksāmens. Еksāmenā ir 10 jautājumi un tie jāatbild 10 minūšu laikā. Eksāmens ir nokārtots, ja pareizi atbildēts uz vismaz astoņiem no 10 jautājumiem.

Pirmais teorētiskais eksāmens ir bez maksas, taču, ja to neizdodas nokārtot ar pirmo reizi, atkārtota eksāmena kārtošana maksā 1,08 eiro. Savukārt velosipēda vadītāja apliecības izsniegšana, maiņa vai izsniegšana nozaudētās vietā – bezmaksas.

Eksāmena kārtošanai nepieciešamie dokumenti:

  • pase;
  • dzimšanas apliecība personām, kas jaunākas par 15 gadiem.

Skolas vai iestādes var pieteikt izbraukuma eksāmenu CSDD mājaslapā. Eksāmenu iespējams kārtot arī Rīgas Motormuzejā, iepriekš piesakoties pa tālruni 67025888.

Pieteikšanās bezmaksas ceļu satiksmes kursiem, rakstot uz ritenvasara@inbox.lv vai TJN pie dežurantes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!