Foto: Ilmārs Tīrmanis
Latvijas Nacionālajā dabas muzejā sestdien, 28. janvārī, no pulksten 11 līdz 16 notiks pasākums ģimenēm ar bērniem par sila un pļavas ķirzakām, kas izvēlētas par gada dzīvnieku, un to radiniekiem.

Mēneša pēdējā sestdienā Dabas muzejā notiek ģimenes dienas, ziņo muzeja vecākā muzejpedagoģe
Elīza Skutāne. Katru reizi pasākums veltīts kādai aktuālai dabas tēmai un ir interesants bērniem no pieciem līdz 12 gadu vecumam. Ierodoties muzejā, dalībnieki saņem īpaši sagatavotu uzdevumu grāmatiņu. Uzdevumu atrisinājumi jāmeklē muzeja ekspozīcijās un tos palīdz noskaidrot arī muzeja pedagogi.

Šoreiz ģimenes diena veltīta muzeja izvēlētajam gada dzīvniekam – sila un pļavas ķirzakām, kā arī to radiniekiem citviet pasaulē. Zooloģijas ekspozīcijā varēs iepazīt dažādus rāpuļus un pētīt,kas ietilpst Latvijas ķirzaku ēdienkartē. Varēs noskaidrot, kur patīk uzturēties ķirzakām, un varbūt jau šopavasar saulainā laikā pašiem var izdoties pamanīt gada dzīvnieku dabā.

Ierasties un piedalīties var jebkurā laikā no pulksten 11 līdz pulksten 16 (materiālu izsniegšana notiek līdz pulksten 15.30). Uzdevumu izpildīšana aizņems aptuveni 40 līdz 60 minūtes. Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete plus nodarbības biļete – trīs eiro ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!