Foto: Shutterstock
Kad puse no darba dienas jau pagājusi, un rīta atmiņas par braucienu uz darbu ar sabiedrisko transportu ir teju pagaisušas, pavisam drīz jau jāsāk domāt par došanos mājup. Un atkal ceļu nākas mērot ar sabiedrisko transportu, un satikt gandrīz tos pašus cilvēkus. Taču, kuri ir viskaitinošākie ceļa biedri sabiedriskajā transportā? Lūk, britu portāls "Metro" apkopojis tos!

Cilvēks, kurš neatdos savu vietu

Protams, bieži vien pat labāk, ērtāk un patīkamāk ceļu sabiedriskajā transportā pavadīt, stāvot kājās, taču šeit var saskatīt arī dažas netaisnības. Kā ir ar grūtniecēm, pensionāriem un tiem, kam nostāvēt kājās visu ceļu ir grūti, piemēram, veselības dēļ? Tomēr vienmēr atradīsies piktie pasažieri, kas nesapratīs vienkāršas pieklājības normas.

Izsalkušais pasažieris

"Cik gan labi, ka man patīk spēcīga zivju smarža vai skaļi kraukšķi man pie auss. Ja man tas nepatiktu, es līdz galam neizbaudītu braucienu," teica neviens.

Cilvēks, kurš klepojot un šķaudot priekšā nepieliek roku

Dalīties mums māca jau kopš mazotnes, un tas ir pieklājīgi, taču tas ir patīkams process līdz sākam dalīties ar saviem baciļiem.

Kliedzošais bērns un vienaldzīgā māte

Jā, viss ir kārtībā! Izliecies, ka neredzi un nedzirdi, ka tavs bērns man sper ar kāju un bļauj pilnā balsī. Protams, bērns ir bērns un saprotams, ka dažkārt uznāk niķīši, taču tas, ja māte pat necenšas kaut kā savaldīt mazo un atļauj tam darīt jebko, var diezgan nopietni traucēt pasažieru labsajūtai.

Skaļais runātājs

Lai gan dažos transporta līdzekļos pat ir izvietota zīme, kas vēsta, ka garām un detalizētām sarunām pa mobilo tālruni, braucot ar sabiedrisko transportu, nebūtu laiks, tomēr teju ikvienā braucienā atradīsies kāds, kurš, mērojot ceļu, paspēs pavēstīt par to, ko darījis šonedēļ un ko ēdīs vakariņās.

Foto: Shutterstock

Skolēnu bariņš

Dienas vidū, beidzoties mācību stundām, skolēni, uzkrājuši enerģiju, nespēdami mācību stundās apspriest aktuālo un iztrakoties, bieži to dara sabiedriskajā transportā. Tiesa, lai gan dažkārt arī bērni mēdz būt noguruši, pēc pieturām, kuras atrodas skolu tuvumā, bieži vien transporta līdzeklī pēc tam valda īsts jampadracis.

Pasažieris, kurš izvēlējies apsēsties tuvāk ejai, ja vieta pie loga ir brīva

Gadījumā, ja autobuss ir pustukšs, tad problēmām nevajadzētu būt. Tomēr, ja cilvēkiem nākas stāvēt kājās, un, pajautājot, vai tur var apsēsties, šis cilvēks atbild apstiprinoši, bet nepieceļas, lai ļautu tev ērti apsēsties, nākas teju rāpties viņam pāri. Un tas nav sevišķi patīkami.

Cilvēks, kurš uzskata, ka viņa somas ir daudz nogurušākas par tevi

Laikam ikviens novērojis, ka dažkārt sabiedriskajā transportā ir cilvēks, kurš aizņēmis atsevišķu sēdvietu savām mantām. Iespējams, tās patiešām ir nogurušākas par tevi.

Bezbiļetnieks

Un, protams, transportā vienmēr atradīsies kāds, kurš uzskata, ka viņam nav jāpērk biļete un jāmaksā par braucienu. Kad iekāps kontrole, viņš būs tas, kurš ar viņiem mēģinās argumentēt un aizkavēs visu tālāko satiksmi.

Skaļas mūzikas cienītājs

Lai arī vairums cilvēku ir vismaz tik pieklājīgi, lai mūziku klausītos, izmantojot austiņas, tomēr dažkārt mūzika ir dzirdama tāpat. Un ne tikai tuvākajiem blakussēdētājiem, bet teju visam autobusam. Šādos gadījumos vien jācer, ka mūzikas klausītājam ir laba gaume.

Foto: Shutterstock

Lielais gulētājs

It īpaši mērojot garākus ceļa posmus, vienmēr būs cilvēks, kurš ir nedaudz iesnaudies. Viss ir kārtībā, ja pasažieris izvēlējies gulēt vietā, kas atrodas tuvāk logam, taču, ja pienākusi tava pietura, un blakussēdētājs pamatīgi iesnaudies, varam nokavēt savu izkāpšanas vietu. Amizanti – šie gulētāji teju vienmēr piecelsies savā īstajā pieturvietā.

Sprinteris

Tāpat vienmēr atrodas tas sabiedriskā transporta izmantotājs, kurš vēlēsies vienmēr būt pirmais. Pirmais iekāpt, pirmais nopirkt biļeti un pirmais apsēsties labākajā vietā. Un nav svarīgi, kas trāpās ceļā – ja sprinteris ir nolēmis apsēsties labākajā vietā, tad viņš to arī izdarīs.

Viens, kurš neiederas

Tāpat vienmēr būs cilvēks, kurš autobusā īsti neiederas, jo, piemēram, viņa automašīna ir remontā. To visbiežāk var novērot gan pēc apģērba, gan neapmierinātās sejas izteiksmes.

Tava otra pusīte

Un tāpat, mērojot ceļu, vienmēr atradīsies kāds, no kura nevarēsi atraut skatienu un ceļa garumā būsi jau prātā izplānojis kāzas.

Un kurš no šiem tipiem esi tu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!