Foto: Shutterstock

No 4. līdz 22. aprīlim Rīgā jau piekto reizi notiek kampaņa "Mazais pilsonis", kuras laikā Rīgas nevalstiskās organizācijas (NVO) dosies uz Rīgas skolām, lai informētu un ieinteresētu skolēnus kļūt pilsoniski aktīviem.

Rīgas organizācijas kampaņas laikā dodas uz skolām, kur interaktīvi izglīto jauniešus par sabiedrības līdzdalību pašvaldības un valsts līmenī, NVO jautājumiem, kā arī iedrošina jskolēnus iesaistīties nevalstiskajā organizācijā, portāls Cālis.lv uzzināja Rīgas skolu vortālā E-skola.lv.

Jau marta beigās iesaistītās organizācijas tikās biedrības Latvijas Pilsoniskā alianse (eLPA) birojā, lai kopīgi apgūtu interaktīvu spēli, kuru izspēlēs tikšanā laikā ar klasi, kā arī diskutēja par iespējām uzlabot politiskās līdzdalības rādītājus Rīgas pilsētā.

Kampaņas "Mazais pilsonis" laikā ir paredzēts divas reizes tikties ar klasi, pirmajā reizē iedrošināt konkrētās klases jauniešus iesaistīties kādā no pilsoniskajām aktivitātēm, savukārt otrajā reizē, iepazīties ar aktivitātes rezultātiem. Skolēnu aktivitātei tiks piešķirta neliela stipendija, kas palīdzēs nodrošināt nepieciešamos materiālus un atbalstu tās veikšanai. Akcijas laikā plānots apmeklēt 20 skolas.

Jau aprīļa pirmajā nedēļā biedrība "Komturia-Riga" dosies ciemos pie Rīgas Kultūru vidusskolas skolēniem, lai informētu par pilsonisko līdzdalību un organizācijas aktivitātēm.

Ja tava organizācija vai skola vēlas iesaistīties akcijā, vēl to var paspēt izdarīt, rakstot uz anita@nvo.lv.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!