Foto: Shutterstock
Izvēloties mazulim apģērbu, vecāki vislielāko uzmanību pievērš apģērba komfortam un kvalitātei. Maigi, elastīgi un biežai lietošanai piemēroti materiāli, funkcionālas aizdares – tas viss nodrošina ērtāku ikdienu gan mazulim, gan vecākiem. Savukārt apģērbu kvalitāti un nekaitīgumu apliecina dažādi marķējumi – bet kā orientēties plašajā marķējumu klāstā un zināt, ka iegādājamies tiešām kvalitatīvus izstrādājumus savam mazulim?

Un vai varam būt droši, ka nesaskaramies ar zaļmaldināšanu? Antra Birzule, "Lidl Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja, iepazīstina ar populārākajiem kvalitātes marķējumiem, kas atrodami uz bērnu apģērba.

Kā "lasīt" kvalitātes marķējumus

OEKO-TEX ir vispāratzīts tekstila kvalitātes standarts, kas nosaka stingrus ierobežojumus kaitīgo vielu izmantošanā un garantē sertificēto izstrādājumu drošību un nekaitīgumu lietotājam. Šajā standartā noteiktās normas ir paredzētas patērētāju aizsardzībai un ievērojami pārsniedz daudzās valstīs nacionālā līmeņa noteiktās prasības, kā arī ļauj izsekot pilnu produkta izcelsmi no izejvielas līdz gala produktam. OEKO-TEX® standarti ļauj ikvienam izvēlēties kvalitatīvas preces savai ģimenei un vienlaikus pieņemt atbildīgus lēmumus pret vidi. Ar standarta prasībām vari iepazīties mājaslapā.

HOHENSTEIN kvalitātes zīmi piešķir tikai tādiem apģērbiem, kas var nodrošināt augstu komforta līmeni valkāšanas laikā un ir vizuāli pievilcīgi neatkarīgi no to izmēra. Vācijā bāzētais "Hohenstein Institute" ir starptautisks pētniecības un testēšanas uzņēmums, kas nodrošina neatkarīgu tekstilizstrādājumu un ar tekstilizstrādājumu saistīto izstrādājumu testēšanu un sertifikāciju. Tā kvalitātes pārbaudēm, testiem un ekspertīzei jau 75 gadu garumā uzticas ražotāji un patērētāji visā pasaulē. Vairāk par šo institūtu lasi viņu mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!