Foto: PantherMedia/Scanpix

Jūlijā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasauli ieraudzīja 46 mazulīši - 24 puisīši un 22 meitenītes, tai skaitā viens dvīņu pāris – Jānis un Līga no Jelgavas. Tika sagaidīts arī šī gada 300. mazulis – kuldīdznieks Reinis.

Dvīņu brālītis piedzimstot svēra 2,640 kg un bija 50 cm garš, savukārt māsiņa bija 2,510 kg smaga un 48 cm gara. Dvīnīšus palīdzēja sagaidīt Kuldīgas slimnīcas vecmāte Zane Japeņina. "No sirds priecājamies par Jāni un Līgu un novēlam brālim un māsai augt tikpat latviskā garā, kā izvēlētie vārdiņi! Nākamgad, ap saulgriežu laiku, Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa gaidīs sveicienus no Jāņa un Līgas," tā jaunos vecākus sveicina dzemdību nodaļas personāls, un apsveikumiem pievienojas arī "Cālis" komanda.

Jūlijs Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļai bija nozīmīgs ar vēl vienu īpašu notikumu - tika sagaidīts šī gada 300. bērniņš. 20. jūlijā ar Kuldīgas slimnīcas vecmātes Ingas Losānes gādību tika sagaidīts kuldīdznieks Reinis, kurš piedzimstot svēra 3,855 kg un bija 55 cm garš. Reinis un viņa māmiņa saņēma īpašu apsveikumu no Kuldīgas slimnīcas vadības.

No jūlijā sagaidītajiem mazuļiem, vissmagākais un visgarākais bērniņš bija zēns no Aizputes, kurš piedzimstot bija 61 cm un svēra 4,960 kg. Visvieglākais bērniņš svēra 2,490 kg bet visīsākais bija 48 cm garš, stāsta Kuldīgas slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.

Māmiņas dzemdēt Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā bija ieradušās no Talsiem (7), Sabiles (1), Aizputes (3), Saldus (13), Tukuma (5), Kandavas (2), Ventspils (1), Skrundas (3) Pāvilostas (1), Jelgavas (1) un Rīgas (1). Kuldīgas novadnieces bija septiņas māmiņas. Māmiņu vidējais vecums 29 gadi.

Jūlijā dzimušajiem zēniem ir doti šādi vārdi: Stefans, Dominiks, Tomass, Rohins, Lionels, Everts, Demians, Kristofers, Regnārs, Raiens, Teodors, Juris, Emīls, Matīss, Valters, Jānis, Reinis, Dzintars, Ivo, Mārcis, Ivars.

Meitenēm vecāki izvēlējušies šādus vārdus – Klāra, Odrija, Greisa, Tifānija, Paula, Loreta, Emīlija, Lote, Grēta, Keita, Ešlija, Olīvija, Līga, Patrīcija, Lāsma, Hanna, Lorēna, Sofija, Marlēna.

Kopā no gada sākuma Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimuši 313 bērni, kas ir par 15 bērniem vairāk nekā pērn šajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!