Foto: Publicitātes foto

Arhitektes un enerģētiķa ģimenē dzimušā Kaspara Upaciera jeb Ufo plānos nekad nav bijusi doma kļūt par radio personību un arī sabiedrisko attiecību projektu vadītāju, par ko strādā tagad, taču tas tā vienkārši noticis. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņš dalās stāstā, ko darījis vidusskolas laikā un kāpēc plānotā kļūšana par arhitektu tomēr nav piepildījusies.

Upacieris, kurš ir viens no leģendāro "Bē Bē brokastu" vadītājiem tandēmā ar Andri Freidenfeldu jeb Fredi, savu nonākšanu izklaides industrijā, tostarp radio, sauc par nejaušību, kas vienkārši notikusi. "Mana nonākšana tādā vai citā industrijā, vai amatā ir notikusi nejauši. Pat ne nejaušība, teiksim tā, nespeciāli. Man nevienā brīdī nekad nav bijis plāns būt radio personībai vai sabiedrisko attiecību projektu vadītājam. Tas tā vienkārši ir noticis," saka Upacieris.

"Uz mani paskatoties, neticēsiet, bet es visu bērnību nodarbojos ar sportu," viņš atminas, "Visu bērnību nodarbojos ar vieglatlētiku, pēc tam kamaniņsportu. Tad paralēli, protams, es augu arī arhitekta birojā. Pie mammas darbā daudz laika pavadīju, rasēju jau puika būdams." Sportista gaitas gan vidusskolas beigās pajukušas, tāpēc Upacieris skatījies arhitektūras virzienā. Paralēli gan arī organizējis diskotēkas, ko dara vēl šodien.

Arhitekta diploms gan Upacierim neesot kabatā: ""Panesās" citas darīšanas – disenes un ansambļi. Arī baigi aplauzos." Viņš jau gatavojies arhitektūras pirmajā kursā projektēt, taču tur bijis jāmācās vilkt ar velci un pareizi turēt zīmulis. "Es domāju: "Kas te notiek?" Baigais aplauziens bija. Tāpēc arī viss aizgāja "ļer, ļer". Vispār man ir žēl, es varēju saņemties un būtu pabeidzis, bet, kā būtu tālāk dzīve iegrozījusies... arhitekta darbs tomēr ir traks. Tas ir baigi paliekoši, baigi nopietnā štelle." Uz teikto, ka arhitekts noteikti sirdī vēl mīt, Upacieris piekrīt: "Es pats sev māju uzprojektēju. Tā lieta man patīk."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!