Foto: undefined
Ar cieņu pret piedzimšanu – tāds ir šī gada Latvijas dūlu nedēļas moto. Dūlu nedēļa Latvijā norit reizē ar Pasaules dūlu nedēļu 2019. gada 22.-28. martā. Šajā nedēļā dūlas piedāvā piedalīties dažādās nodarbībās un sarunās par gaidību, dzemdību un pēcdzemdību laiku.

Dūlu vadītājos pasākums uzsvars tiek likts uz to, cik būtiski katrā no šiem posmiem topošās māmiņas vai tēta un gaidāmā vai jaundzimušā mazulīša dzīvē ir izturēties ar cieņu – gan pašiem pret sevi, rūpējoties par savām emocijām, vajadzībām pēc atbalsta un kvalitatīvas informācijas, gan vienam pret otru, gan apkārtējiem cilvēkiem pret jauno ģimeni un jaunajām lomām. Ikkatrs cilvēks ir vērtība – vienalga, cik liels vai maziņš viņš būtu – vēl gaidāms, dzimstošs, vai jaundzimis mazulis, jaundzimusi mamma vai jaundzimis tētis, jo arī viņi, piedzīvojot grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību notikumus piedzimst jaunās lomās.

Ar piedzimšanu kādam sākas jauna pasaule. Kāda būs viņa pirmā pieredze, saskaroties ar to? Kā izpaužas cieņa pret piedzimšanu gatavojoties, dzimstot un pēc tam? Kādi vārdi, pieskārieni un darbības to raksturo? Vai spējam pieņemt savas un citu cilvēku tiesības uz vēlmēm, vajadzībām un viedokli? Par šiem un daudziem citiem jautājumiem saistībā ar grūtniecību, dzemdībām un dzīvi ar mazuli runāsim dūlu nedēļas pasākumos.

Zemāk vari iepazīties ar pasākumu kalendāru dažādās Latvijas pilsētās.

Cēsīs

"Rūpes par sevi pēc dzemdībām". Dzemdības ir fizioloģiski un emocionāli ļoti piesātināts notikums, kas no sievietes paņem ļoti daudz iekšējo resursu un spēka. Šajā nodarbībā runās par to, kā sievietei atjaunoties šajā laikā gan fiziski, gan garīgi- kā rūpēties par savu ķermeni un kā atgūts avu iekšējo centru laikā, kad sajūtās saplūsti ar otru.

Kad: 19. martā no pulksten 13 līdz 14.30
Kur: Maija ielā 1, Bērnu centrā "Kā mājās"
Nodarbību vada: sertificētas dūlas Anita Oļukalna, Lita Dudele un Līga Roze-Kļaviņa
Pieteikšanās: anita.olukalna@gmail.com vai 29218948
Maksa: ziedojums

"Pēcdzemdību emocijas." Kad bērns ir piedzimis, tiek gaidīts, ka jaunā māmiņa jutīsies priecīga, pacilāta un laimīga. Taču reālā dzīve ar mazuli nes sev līdzi arī daudzas citas emocijas - apjukumu, nedrošību, skumjas, pat dusmas. Nodarbībā apmeklētājas mēģinās izprast, kā nepazaudēt sevi pretrunīgo pēcdzemdību emociju gūzmā un izveidot saikni ar tikko dzimušo mazuli.

Kad: 26.martā no pulksten 11
Kur: Ausekļa prospekts 3, Ogres dūlu mājvieta
Nodarbību vada: Evita Žvagiņa-Jākobsone, bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante, kraniosakrālās terapijas praktiķe
Pieteikšanās: 22125409 vai agnese.lamberga@inbox.lv
Ieeja pasākumā bez maksas

Valmierā

"Dzīve ar jaundzimušo - izaicinājumi jaunajiem vecākiem un tuviniekiem." Sabiedrība un mēs katrs it kā zinām, ka dzemdības no sievietes paņem ļoti daudz fizisko un iekšējo resursu. Bet pēc tam sākas dzīve ar jaundzimušo, kas dažkārt ir vēl lielāks izaicinājums. Šajā nodarbībā tiks runāts par to, kādas ir bērniņa svarīgākās vajadzības un kāda palīdzība vai atbalsts var noderēt arī jaunajai māmiņai, lai spētu atjaunoties pēcdzemdību laikā gan fiziski, gan garīgi.

Kad: 21. martā pulksten 18
Kur: Pūriņu skolā, Beātes ielā 10
Nodarbību vada: sertificēta dūla, zīdīšanas konsultante, bērnu nēsāšanas konsultante Lita Dudele-Krastiņa
Pieteikšanās lita.dudele@gmail.com vai 26677190
Maksa: ziedojums

Baldonē

"Soli pa solim par gatavošanos dzemdībām un lielākie izaicinājumi." Gatavošanās dzemdībām - tas ir ceļš, kur svarīgs ir pilnīgi viss – gan emocijas, gan attiecības ar sevi, bērniņu, partneri, gan uzturs, kustības, spēja relaksēties, ļauties, atdoties, būt kopā ar mazulīti. Šajā nodarbībā māmiņas varēs apzināties savus lielākos izaicinājumus un grūtības šajā ceļā. Ar ko mūsu Ego varētu mūs pārsteigt? Un tieši, kas katrai no jums varētu palīdzēt vislabāk soli pa solim uzkāpt tai dzemdību kalnā, lai satiktos ar mazulīti vislabākajā veidā.

Kad: 22. martā no pulksten 18 līdz 19.30
Kur: Rīgas ielā 87., 2. stāvā
Nodarbību vada: dūlas apmācībā Kristīne Reikmane un Liene Beināre
Pieteikšanās: rakstot īsziņu uz tālruni 28355976
Maksa: ziedojums

"Sievietes iekšējie un ārējie resursi, gatavojoties dzemdībām".Dzemdēšana ir darbības vārds. Nodarbībā runāsim, kā tieši jūs varētu piedzemdēt. Svarīgi ir gan iekšējie dvēseles spēki, gan fiziskā gatavība, gan zināšanas, gan dzemdību komanda. Nodarbībā māmiņas varēs mēģināt apzināt visus savus iespējamos resursus, kas varētu viņām palīdzēt satikties ar bērniņu vislabākajā veidā.

Kad: 26. martā no pulksten 18 līdz 19.30
Kur: Rīgas ielā 87, 2. stāvā
Nodarbību vada: dūlas apmācībā Kristīne Reikmane un Liene Beināre
Pieteikšanās:rakstot īsziņu uz tālruni 28355976
Maksa: ziedojums

Rīgā

Foto: Shutterstock

"12 mēneši 12 stundās Stārķa Ligzdā. Cieņpilna grūtniecība, dzemdības un pirmie trīs mēneši ar bērniņu." Šo dienu jaunās māmiņas varēs veltīt sev un savam mazulītim, lai elpojot, jūtot sevi un savu mazuli, kļūtu nesteidzīgākas gan vārdos, gan darbībās, tā veidojot cieņpilnas attiecības jau no ieņemšanas brīža. Kā sieviete, bērniņš, tētis jūtas gaidībās? Mājasdarbi īsi pirms dzemdībām, lai dzemdības sāktos laicīgi. Dzemdību vīzija un reālās iespējas. Mazulis dzemdībās. Dzemdības no bērna skatu punkta. Jaundzimušais bērniņš. Kā saprasties un rūpēties par tikko dzimušu bērniņu? Kā praktiski sagatavoties laikam pēc bērna piedzimšanas?

Kad: 23. martā no pulksten 10 līdz 20.30
Kur: Stārķa Ligzdā, Lāčplēša ielā 62
Nodarbības vada: dūlas Līga Ginibroga, Anete Baškevica, Liene Grigāne, Evelīna Strazdiņa, Aiga Zakevica, Liene Drauga.
Pieteikšanās: 28363434 vai starkaligzda@inbox.lv

Maksa: ziedojums sākot ar 10 eiro
"Grūtniecība, dzemdības un pēcdzemdību laiks Svētajos Rakstos un tā laika kultūrā." Apmeklētājām būs iespēja ieskatīties, ko Svētie Raksti saka par grūtniecību, dzemdībām un pēcdzemdību laiku. Jau no radības pirmsākumiem bērniņa ieņemšana, gaidības un dzimšana ir bijusi īpaša svētība sievietei no Dieva. Tāpat raisīsies sarunas par to, kā to izdzīvoja tajā laikā un kultūrā un ko no tā mēs varam pielietot šodien. Kā izmantot Rakstus savā labā – iedvesmai, uzmundrinājumam, lūgšanām.

Kad: 22. martā no pulksten 13 līdz 14.30
Kur: Klostera ielā 5, Svētās Ģimenes mājā
Nodarbību vada: Amanda Kvelde, dūla apmācībā
Pieteikšanās: 26187848
Maksa: ziedojums

"Grūtnieču vingrošana." Grūtniecības laikā sievietes ķermenis piedzīvo izmaiņas ar papildus slodzi, jo ir jāiznēsā bērniņš. Lai parūpētos par savu fizisko veselību un labāk sagatavotos dzemdībām, māmiņas varēs visas kopā izkustēties, mācīties atslābināties, apgūt elpošanas tehnikas, stiprināt muskulatūru. Uz nodarbību jāierodas ērtā vingrošanas apģērbā. Vingrošanas laikā sarunu tēmu caurvīs Bībeles pants par cilvēka brīnišķo radīšanu.

Kad: 22. martā no pulksten 15 līdz 17
Kur: Klostera ielā 5, Svētās Ģimenes mājā
Nodarbību vada: Baiba Stikute, vecmāte, dūla
Pieteikšanās: 29247313
Maksa: ziedojums

"Kā sevi dabīgi atbalstīt ar ēteriskajām eļļām grūtniecībā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā." Nodarbībā tiks runāts par to, kas vispār ir ēteriskās eļļas un kā tās droši lietot grūtniecībā, lai ar dabas spēku veiksmīgi tiktu galā ar grūtniecības nelabumiem, sāpēm, bezmiegu utt., ieskatīsimies kā varam ēterisko eļļu atbalstošo spēku izmantot dzemdībās un kā sevi atbalstīt pēcdzemdību laikā. Būs iespēja ne tikai uzzināt, bet arī pasmaržot.

Kad: 22. martā no pulksten 17.30 līdz 19
Kur: Klostera ielā 5, Svētās Ģimenes mājā
Nodarbību vada: Silva Atvara, dūla apmācībā
Pieteikšanās: 26419353
Maksa: ziedojums

"Praktiska nodarbība. Vēdera atbalsta tehnikas ar slingu gaidību laikā." Nodarbībā iegūsiet informāciju par sava ķermeņa izmaiņām gaidību laikā, iepazīsieties ar garajiem slingiem un to pielietošanu gan gaidību laikā, gan pēcdzemdibu periodā, izmēģināsiet sešas vēdera atbalsta tehnikas ar slingu, izvēlēsieties divas līdz trīs tehnikas, kas jums visvairāk patiks, uzlabosiet vispārējo stabilitāti un līdzsvaru ar slingu palīdzību gaidību laikā, varēsiet uzdot jautājumus par drošu bērna nēsāšanu slingā.

Kad: 25. martā no pulksten 16 līdz 17.30
Kur: ManiSlingi.lv salons, Nometņu iela 7, ieeja no pagalma caur metāla vārtiņiem, 2.stāvs
Nodarbību vada: Evita Žvagiņa-Jākobsone, sertificēta bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante, Fortbildungs-und Trainingszentrum Babytragen (FTZB) konsultante, pēcdzemdību dūla
Pieteikšanās: 26454882, e-pasts: evita@manislingi.lv
Ieeja pasākumā bez maksas

Saruna ar sievietēm gaidību laikā "Nelūgtie viesi - mūsu domas un emocijas". Tās laikā tiks runāts par to, kur rodas mūsu emocijas un domas, tiks uzrunātas bailes bažas, nemiers, neziņa, šaubas, neizdošanās draudi, iepriekš piedzīvoto vilšanās utt., kā arī tiks meklēti resursi visa iepriekš minētā apjaušanai un līdzsvarošanai.

Kad: 27. martā no pulksten 18 līdz 19.30
Kur: Brīvas ielā 195, 5. stāvā, "Pumpurnīcā"
Nodarbību vada: sertificēta dūla Gunita Jansone
Pieteikšanās: rakstot uz e-pastu gunitaj@gmail.com vai sūtot īsziņu uz tel. nr. 26532519
Maksa: ziedojums

Liepājā

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Seminārs māmiņām gaidībās. Dzemdību plāns." Lai sieviete dzemdībās justos mierīgi, droši, pasargāti, ir svētīgi sajust un izdomāt, kas ir tas, ko tieši vēlies izjust un piedzīvot savās dzemdībās, saprast, kādi "priekšdarbi" jāveic, lai to īstenotu, jo viens no stūrakmeņiem pozitīvai dzemdību pieredzei ir laba sagatavotība. (Linda Rozenbaha, "Gaidības un radības ar prieku"). Seminārā meklēsim atbildes uz jautājumiem, diskutēsim, darbosimies praktiski. Labsajūtai paņemiet līdz siltas zeķītes, par pārējo es parūpēšos.

Kad: 22. martā pulksten 12
Kur: Sienas ielā 10, Ģimeņu centrā "Liepa"
Nodarbību vada: sertificēta dūla Ilze Veske
Pieteikšanās: zvanot uz tālruni 27737888
Maksa: ziedojums

"Saruna māmiņām. Bērna ēdināšana." Aicinātas māmiņas, kurām ir sešu līdz 11 mēnešus veci mazuļi, un nepieciešams labāk izprast bērna vajadzības. Ēšanas ritmi, pietiekams svara pieaugums un saudzīga piebarojuma ieviešana. Stāsts par iejūtīgu bērna ēdināšanu apmierinot viņa vajadzības.

Kad: 22. martā pulksten 15
Kur: Siena ielā 10, Ģimeņu centrā "Liepa"
Nodarbību vada: sertificēta dūla Ilze Veske
Pieteikšanās: zvanot uz tālruni 27737888
Maksa: ziedojums

"Seminārs māmiņām gaidībās. Savu resursu apzināšanās un izmantošana."
Sieviete, kurai ir resursi, mīl sevi, viņa saudzē savu ķermeni un dvēseli. Resursi tiek doti tiem, kuri ir gatavi tos paņemt un zina, ko ar tiem darīt. Labsajūtai paņemiet līdz siltas zeķītes, par pārējo es parūpēšos.

Kad: 25. martā no pulksten 11 līdz 12.30
Kur: Sievietes studijā "Bize", Ludviķa ielā 10
Nodarbību vada: Inga Eltermane (Saulespuķe), praktizējoša dūla apmācībā
Pieteikšanās: inga@studijabize.lv, vietu skaits ierobežots
Maksa: ziedojums no pieciem eiro

"Dzemdību ceļš". Nodarbība grūtniecēm, kas ietvers sevī informāciju par dzemdību norisi un pašpalīdzības iespējām katrā no posmiem. Praktiski būs iespēja apgūt elpošanas un relaksācijas tehnikas. Vēlams ģērbties ērti.

Kad: 26. martā no pulksten 13
Kur: Sienas ielā 10, Ģimenes centrā "Liepa"
Nodarbību vada: sertificēta dūla Ilze Veske
Pieteikšanās: zvanot 27737888
Maksa: seši eiro

"Māmiņu atbalsta pēcpusdiena". Māmiņai ir laiks parūpēties par savu labsajūtu, vienlaikus sagādājot jaunu saskarsmi un patīkamas emocijas mazulim. Mazuļiem pieejams aprīkojums fiziskām aktivitātēm un rotaļlietas, māmiņām – sita tēja ar piedevām. Sarunas un diskusijas par dažādām tēmām, pieredzes apmaiņa un informācija turpmākām pārdomām. Nodarbības iespējamas bilingvāli - paralēli latviešu un krievu valodās. Ir vieta ratiņu novietošanai. Jāņem līdzi maiņas apavi vai neslīdošās, siltās zeķītēs.

Kad: 27 martā, no pulksten 12 līdz 13.30, no pulksten 14 līdz 15.30 un no pulksten 16 līdz 17.30.
Kur: Sievietes studijā "Bize", Ludviķa ielā 10
Nodarbību vada: Inga Eltermane (Saulespuķe), māmiņa, pedagogs ar 15 gadu praktiskā darba pieredzi, sertificēta auklīte un praktizējoša dūla apmācībā
Pieteikšanās: inga@studijabize.lv, vietu skaits ierobežots
Maksa: ziedojums no pieciem eiro

"Dzemdību elpošana. Praktiska nodarbība". Elpa un elpošana ir sievietes lielākais palīgs dzemdībās. Elpošanas nodarbībā sieviete varēs meklēt savus individuālos veidus, kā un kad elpot vieglāk vai grūtāk.

Kad: 29. martā no pulksten 11
Kur: Siena ielā 10, Ģimeņu centrā "Liepa"
Nodarbību vada: dūla apmācībā Inga Vaivode
Pieteikšanās: 22338121
Maksa: 10 eiro

"Pirmās nedēļas. Tipiskākās grūtības pēc bērniņa piedzimšanas." Pēc dzemdībām daudzas māmiņas saskaras ar jauniem izaicinājumiem un grūtībām. Fiziskais diskomforts mijās ar emocionālu iztukšotību, apjukumu, neziņu un daudz citām emocijām. Tikšanās reizē tiks runāts par grūtāko, ar ko visbiežāk sastopas jaunā māmiņa pirmajās nedēļās pēc dzemdībām.

Kad: 1. aprīlī no pulksten 11
Kur: Siena ielā 10, Ģimenes centrā "Liepa"
Nodarbību vada: dūla apmācībā Inga Vaivode
Pieteikšanās: 22338121
Maksa: ziedojums

"Grūtnieču nodarbība". Nodarbībā grūtniecēm būs iespēja gatavoties dzemdībām gan fiziski, gan emocionāli – vingrot, elpot, relaksēties un runāt par sev aktuālo.

Kad: 3. aprīlī no pulksten 17.30
Kur: Siena ielā 10, Ģimenes centrā "Liepa"
Nodarbību vada: dūla apmācībā Inga Vaivode
Pieteikšanās: 22338121
Maksa: ziedojums enerģijas apmaiņai

Ogrē, Limbažos, Jelgavā

Ogrē

"Hendlings – mazuļa ikdienas aprūpe." Nodarbībā būs iespēja pārrunāt un praktiski izmēģināt kā celt, nēsāt un aprūpēt mazuli, sekojot viņa vajadzībām un attīstībai. Tāpat varēs aplūkot bērna nēsāšanu un aprūpi no psihoemocionāliem, anatomiskiem, fizioloģiskiem un ķermeņu mijiedarbības aspektiem, un apgūt ergonomiskas bērna nēsāšanas pozīcijas mazgāšanai, vannošanai, autiņu maiņai, pacelšanai, nolikšanai, ģērbšanai u.c.

Kad: 22. martā pulksten 14
Kur: Ausekļa prospektā 3, Ogres dūlu mājvetā
Nodarbību vada: Evita Žvagiņa-Jākobsone, bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante, kraniosakrālās terapijas praktiķe
Pieteikšanās: 22125409 vai agnese.lamberga@inbox.lv
Ieeja pasākumā bez maksas

"Pirmā satikšanās. Kāda tā būs?" Nodarbībā tiks pārrunāta dabisku dzemdību gaita, izskaidrotas sievietes un bērna fiziskās un emocionālās vajadzības dzemdību laikā un, kā ar mīlestību un cieņu šīs vajadzības apmierināt.

Kad: 22. martā no pulksten 13 līdz 14
Kur: Ausekļa prospektā 3, Ogres dūlu mājvietā
Nodarbību vada: Agnese Lamberga, dūla apmācībā
Pieteikšanās: 22125409 vai agnese.lamberga@inbox.lv
Ieeja pasākumā bez maksas

"Jaunās mammas jaunais ķermenis. Pēcdzemdību rituāli Latvijā un pasaulē." Nodarbībā tiks analizētas pirmās nedēļas pēc dzemdībām: kādas pārmaiņas notiek ar sievetes ķermenī, kā iekārtot ikdienu ar mazuli, kā nodrošināt jaunajai ģimenei atbalsta komandu. Tāpat tiks stāstīts par dažādu tautu gaidību un radību noslēguma rituāliem kā ģimenes spēka resursu.

Kad: 26. martā no pulksten 13
Kur: Ausekļa prospekts 3, Ogres dūlu mājvieta
Nodarbību vada:Dace Miezīte, dūla, zīdīšanas konsultante, PEP mamma apmācībā
Pieteikšanās: 22125409 vai agnese.lamberga@inbox.lv
Ieeja pasākumā bez maksas

Limbažos

"Sarunu vakars "Laimīgiem vecākiem laimīgs mazulis". Mammas puncī ir silti un droši, mātes ķermenis pielāgojas un rūpējas, lai dotu savam bērniņam visu vislabāko. Grūtniecības laikā ir svarīga gan fiziskā labsajūta, gan emocionālā. Gaidību laikā abu vecāku domas, emocijas un noskaņojums ietekmē bērna attīstību, vēl viņam puncī esot. Ir svarīga agrīna drošības sajūtas radīšana mazulim, lai viņš spētu pilnvērtīgi augt un attīstīties.

Kad: 22. martā no pulksten 18 līdz 19.30
Kur: Teātra mājā, Parkā ielā 7
Nodarbību vada: psiholoģe, psihoterapeite, 4 bērnu mamma Baiba Griščuka un dūla apmācībā Līga Siņica-Siņavska
Pieteikšanās: 29871610
Ieeja pasākumā bez maksas

Jelgavā

"Mammurīti". Mammu laiks sev, kad tikties ar citām mammām, dalīties pieredzē vienai ar otru, izrunāt tā brīža aktuālos jautājumus. Tikmēr mazuļi rotaļājas savā nodabā brīvās spēlēšanās principiem atbilstošā vidē.

Kad: 22. martā no pulksten 11
Kur: Dūlu praksē, Jāņa ielā 4, 209. telpā
Nodarbību vada: sertificēta dūla Ilze Kuduliņa
Pieteikšanās: 26482060
Maksa: pieci eiro

"Vakari tikai mammām". Laiks jaunajām mammām, kuru ir iespējams veltīt tieši sev. Tā ir vieta, kur tevi uzklausīs bez vērtējuma, atbalstīs un pieņems ar visām tavām tā brīža emocijām, sajūtām un domām. Apmeklējot šo grupu, tev ir iespēja mazināt ikdienas stresu un pēcdzemdību depresijas risku, satikt citas sievietes ar līdzīgu pieredzi un sajust, ka tu neesi viena ar visu savu maza bērna mammas ikdienu un sajūtām.

Kad: 28. martā no pulksten 18.30
Kur: Dūlu praksē, Jāņa ielā 4, 209. telpā
Nodarbību vada: psiholoģe un praktizējoša dūla apmācībā Dace Lisovska
Pieteikšanās: 26634531
Maksa: pieci eiro

"Grūtnieču pēcpusdiena". Topošo mammu tikšanās, lai gatavotos dzemdībām, saņemot regulāru atbalstu ik nedēļu sarunās par grūtniecības laikā aktuālajām emocijām, pārdomām, jautājumiem un raizēm, stiprinot vienai otru un kopīgi gūstot vairāk prieka un drošības sajūtas jau notiekošajās un vēl gaidāmajās dzīves pārmaiņās.

Kad: 26. martā no pulksten 14
Kur: Dūlu praksē, Jāņa ielā 4, 209. telpā
Nodarbību vada: psiholoģe un dūla apmācībā Dace Lisovska, sertificēta dūla Ilze Kuduliņa
Pieteikšanās: 26482060
Maksa: pieci eiro

Dobelē, Talsos, Ķekavā, Baložos

Foto: Shutterstock

Dobelē

"Saruna par pēcdzemdību periodu pie tējas tases". Pēcdzemdību filosofija un rituāli. Latviešu, krievu, meksikāņu un marokāņu tradīcijas. Ar cieņu pret mammas piedzimšanu.

Kad: 25. martā no pulksten 17.15 līdz 19
Kur: Brīvības ielā 23
Nodarbību vada: Sertificēta dūla Dita Leinerte
Pieteikšanās 26753101 vai ditaleinerte@gmail.com
Maksa: ziedojums

"Zīdīšanas izaicinājumi un pieredze". Nodarbībā uzzināsi, kāpēc mazuli ir tik svarīgi barot ar mātes pienu; kā zināt vai piens mazulim pietiek; pārrunāsim kādi ir zīdīšanas mīti; dalīsimies pieredzē un par to kādi ir bijuši lielākie izaicinājumi, grūtības un to kas ir lieliski izdevies. Ar cieņu pret mammu, mazuli un zīdīšanu.

Kad: 27. martā no pulksten 10
Kur: Brīvības ielā 23
Nodarbību vada: vecmāte, dūla apmācībā Kristīne Jukāma
Pieteikšanās: 25938423
Maksa: ziedojums

Talsos

"Kā piedzimt cieņpilni?" Ko tas nozīmē? Kā piedzimšanu redz un piedzīvo dzimstošais bērniņš. Kā es varu savu bērnu pasargāt? Kāpēc ir svarīgi sajust un apmierināt, dzimstošā bērniņa vajadzības? Cik svarīga un nozīmīga, katram cilvēkam, ir viņa piedzimšana?

Kad: 26. martā no pulksten 18
Kur: Raiņa iela 88, virs Opel centra 3. Stāvā
Nodarbību vada: praktizējoša dūla apmācībā Evija Strazdiņa
Pieteikšanās: 28351746, evijamazsili@inbox.lv
Maksa: ziedojums

Ķekavā

"Katrs piedzimšanas stāsts ir īpašs".Katra bērniņa ienākšana pasaulē ir brīnišķīga un neatkārtojama, nevērtējot, kā tas notiek – dabīgās dzemdībās vai ar ķeizargrieziena palīdzību. Nodarbībā būs iespēja parunāt par gaidību laiku, gatavošanos dzemdībām (tajā skaitā ķeizargriezienu, ja būs aktuāli), par to, kas katru no mums satrauc šajā skaistajā gaidību laikā. Nobeigumā dzemdību mandalas zīmēšana.

Kad: 26. martā no pulksten 18 līdz 19.30
Kur: Doles tautas namā
Nodarbību vada: dūla apmācībā Evija Vaļuka
Pieteikšanās: 26421202
Maksa: ziedojums

Baložos

"Brokasto ar Spēkavietas dūlām". Dūlu nedēļā tiek rīkotas pankūku brokastis. Mājīgā atmosfērā apmeklētājas sagaidīs Spēkavietas dūlas ar pašceptām pankūkām, lai kopīgi brokastotu un parunātu par pašcieņu un robežām. Pasākums paredzēts gan topošajiem, gan jau esošajiem vecākiem, gan citiem interesentiem. Dūlas dalīsies ar zināšanām par sava Es apzināšanās metodēm, tiks ierādītas ķermeniskās prakses, lai vairotu uzticēšanos, piesaisti, kā arī lai nospraustu robežas un izvēlētos savu pieredzi, atsakoties no uzspiestā vai nevēlamā, un runāts par kontroli un ļaušanos. Būs iespēja dzersim pašu vāktas tējas un ēst pankūkas ar ogām.

Kad: 27. martā no pulksten 10 līdz 12
Kur: Gobu ielā 1
Nodarbību vada: Linda Lielvārde, Kristīne Reikmane un Evija Vaļuka
Pieteikšanās: sms "Pankūkas" uz 29295660 vai PM Spēkavieta
Maksa: 15 eiro

Saulkrastos, Ādažos, Siguldā, Ventspilī

Foto: Shutterstock

Saulkrastos

Grūtnieču vingrošana un izzinoša saruna "Ar cieņu pret piedzimšanu".
Iepazīšanās ar iknedēļas nodarbībām topošajām māmiņām Saulkrastos. Pēc vingrošanas kopīgā sarunā tiks mēģināts rast atbildes uz dažādiem interesējošiem jautājumiem.

Kad: 27. martā no pulksten 11 līdz 13
Kur: Raiņa ielā 7, Jauniešu mājā (ieeja aiz kafejnīcas "Bemberi")
Nodarbību vada: dūla apmācībā Līga Siņica-Siņavska
Pieteikšanās: 29871610
Maksa: ziedojums

Ādažos

"Elpa, pozas un kustības – lielie palīgi dzemdībās". Māmiņu aptaujās mammas atzīst, ka visvairāk dzemdībās viņām palīdzējusi tieši elpošana, kustības un dažādu pozīciju maiņa. Patiesi, saskaņojot tās ar katra dzemdību posma uzdevumu, sieviete palīdz dzemdībām virzīties uz priekšu. Tikpat ļoti elpošana, kustības un atbilstošas pozas ļauj arī bērniņam justies labi dzemdību laikā, saudzīgi virzīties cauri dzemdību ceļiem un visbeidzot - piedzimt. Nodarbības laikā pārrunās un varēs arī izmēģināt gan apzinātus un palīdzošus elpošanas veidus, gan noderīgas pozīcijas, kas ļaus jaunajai māmiņai justies drošākai un gatavākai dzemdību dienai.

Kad: 27. martā no pulksten 17 līdz 19
Kur: Gaujas ielā 13/15, 2. stāvā, Ādažu privātslimnīcas telpās
Nodarbību vada: fizioterapeite, deju kustību terapeite, dūla Linda Kante un dūla apmācībā Līga Siņica-Siņavska
Pieteikšanās: 29871610 (vietu skaits ierobežots)
Maksa: 10 eiro

Siguldā

"Rūpes par sevi pēc dzemdībām". Dzemdības ir fizioloģiski un emocionāli ļoti piesātināts notikums, kas no sievietes paņem ļoti daudz iekšējo resursu un spēka. Šajā nodarbībā tiks runāts par to, kā sievietei atjaunoties šajā laikā gan fiziski, gan garīgi- kā rūpēties par savu ķermeni un kā "atgūt" savu iekšējo centru laikā, kad sajūtās "saplūsti" ar otru.

Kad: 28. martā no pulksten 11 līdz 12.30
Kur: norises vieta tiks precizēta piesakoties
Nodarbību vada: sertificētas dūlas Anita Oļukalna, Līga Roze-Kļaviņa un Lita Dudele
Pieteikšanās: liga.roze@gmail.com vai 29469151 (Līga)
Maksa: ziedojums

Ventspilī

"Gaidību Mammu pēcpusdiena". Nodarbībā būs iespēja uzklausīt dažādus viedokļos par gatavošanos dzemdībām – kā un kādēļ tas darāms. Tāpat tiks pārrunāta arī elpošana dzemdību laikā. Vietu skaits ierobežots.

Kad: 28. martā no pulksten 14
Kur: Akmeņu ielā 2, "Mīļotavā"
Nodarbību vada: dūla apmācībā Sanita Bergmane
Pieteikšanās: 29736871, miilotava@gmail.com
Maksa: ziedojums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!