Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), simtās jubilejas svinību programmā, 31. augustā pulksten 16.00 atklās Bērnu literatūras centra pilnveidoto lasītavu "Viss jauns 7. stāvā", portālu "Delfi" informē LNB pārstāvji.

Lasītavas atklāšanā piedalīsies grāmatas "Skolotājs Jāps var visu" autors Žaks Frīnss, aktieris Mārtiņš Meiers, Latvijas skaļās lasīšanas sacensības čempione Inna Ivanova un Naujenes pamatskolas skolēni.

LNB Bērnu literatūras centra lasītavas pilnveides projektu 2019. gada vasarā īstenoja LNB Atbalsta biedrība un LNB sadarbībā ar Latvijas arhitektu biroju "Gaiss", mākslinieci Rūtu Briedi un uzņēmumu "Latvijas Finieris".

LNB Bērnu literatūras centra lasītava funkcionāli un vizuāli pilnveidota, iedvesmojoties no ārvalstu labākajiem piemēriem, ņemot vērā bērnu intereses un saglabājot esošos veiksmīgos interjera risinājumus. Vide bērniem veidota vizuāli mūsdienīga, aicinoša, viegli transformējama, piemērota dažāda vecuma lasītājiem un daudzveidīgai pasākumu programmai.

LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone saka: "Ir prieks, ka Biedrība varēja palīdzēt tapt tik elegantai, Birkerta veidotajā bibliotēkā iederīgai un mūsdienīgi atraktīvai videi, kur bērniem iepazīt grāmatu pasauli. Mums bija tiešām lieliski partneri, paldies viņiem!"

Arhitektu biroja "Gaiss" radītajā interjera dizainā īpaša loma ir mākslinieces Rūtas Briedes oriģinālzīmējumiem, kas telpā ienes dabas atmosfēru, ietver atsauces uz dažādiem daiļliteratūras varoņiem un vizualizē grāmatas tapšanas ceļu.

Kā uzsver LNB Atbalsta biedrības pārstāvji, LNB aug jauno lasītāju skaits, daudzveidīgāks kļūst bibliotēkas piedāvājums jaunajai paaudzei, kā arī nepārtraukti un strauji mainās mūsdienu bērnu un jauniešu vajadzības un intereses. Bibliotēka turpina attīstīt tās piedāvājumu un vidi jaunākajiem lasītājiem, lai katrs bibliotēkas apmeklējums kļūtu par neaizmirstamu notikumu, kas rosina lasītprieku, radošumu, domas lidojumu un sniedz unikālu lasīšanas pieredzi.

Jau ziņots, ka 31. augustā visas dienas garumā ar vērienīgu programmu tiks svinīta LNB simtā jubileja. Plašāk par programmu – šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!