Foto: Shutterstock
Mājās sēdēt negribas, bet biedē arī sals? Risinājums ir! Portāls "Cālis" un "Kurp.es" ir sagatavojuši izlasi ar 10 spilgtākajiem pasākumiem, kurus apmeklēt kopā ar visu ģimeni. Starp tiem var atrast gan neparastas darbnīcas, gan aizraujošas filmas, izrādes un tirdziņus. Šajā nedēļas nogalē aktīvai vai kulturālai atpūtai iespēju netrūkst!

Ziemas naktis zoodārzā

Naksnīgās pastaigas pa Rīgas Zoodārzu būs pieejamas līdz 27. janvārim, ieskaitot, un to sākums ir no pulksten 16.

Šajā nakts piedzīvojumā ģimenes klātbūtne piešķirs papildus maģiju, it īpaši mazākajiem. Šajā nedēļas nogalē pēdējo reizi norisināsies Ziemas naktis zoodārzā, tāpēc dodies baudīt mieru, svaigu gaisu, dzīvnieku tuvumu un viņu sagādātos vakara pārsteigumus! Tās ļaus tev ieraudzīt dzīvnieku aktivitātes pavisam citā gaismā (vai tumsā).

Tirgus, koncerts un darbnīca "Bērns māca bērnu"

Sestdien, 26. janvārī, pulksten 10 Kalnciema kvartālā. Līdz pulksten 16 notiks iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus, kura laikā apmeklētāji aicināti uz Pāvula Jurjāna Mūzikas Skola audzēkņu koncertu Brūnās mājas zālē, savukārt galerijā notiks darbnīca – sākumskolas "Domdaris" audzēkņi vadīs darbnīcu citiem bērniem.

Vecā dārza noslēpums

26. janvārī pulksten 12 "Multikino" būs iespējams noskatīties jaunāko latviešu filmu ģimenei, kas jau iznākusi uz kino ekrāniem. "Vecā dārza noslēpums" stāsta par pensionāru Armandu un viņa veco piemājas dārzu, kurā ik pa laikam nāk spēlēties bērnu četrotne. Kad uzņēmējs Kārlis cenšas atņemt Armandam dārzu, bērni un pensionārs apvienojas kopīgai cīņai. Īpašajā filmas seansā 26. decembrī būs iespēja arī tikties un nofotografēties ar filmas aktieriem, kā arī ar filmas režisoru.

Ekskursija ģimenēm ar bērniem "Soli pa solim "Latvijas gadsimtā""

26. janvārī pulksten 12 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izstādi "Latvijas gadsimts", lai kopā ar gidu veiktu uzdevumus izstādes ceļvedī bērniem "Soli pa solim". Tā struktūra atbilst izstādes struktūrai, kur Latvijas simts gadi sadalīti nosacītās desmitgadēs, sākot no tautas un nācijas veidošanās un beidzot ar mūsdienām.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Radošā darbnīca "Veiksmes ruksītis"

Tuvojoties ķīniešu Jaunā gada svinībām un Cūkas gada atnākšanai, muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina interesentus piedalīties ģipša dekoru veidošanas darbnīcā "Veiksmes ruksītis". Mākslinieces un restauratores Ivetas Šveisbergas vadībā dalībnieki varēs izgatavot savu veiksmes ruksīti. Pasākums norisināsies 26. janvārī pulksten 12 Rīgas Jūgendstila centrā.

Ģimeņu sestdiena bibliotēkā

26. janvārī pulksten 13 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) būs nebijis notikums – preses konference bērniem, kurā būs iespēja iepazīties ar izdevniecības "Droši un Koši" grāmatas "Augstāk par zemi" autorēm Zani Volkinšteini, Baibu Grīnbergu un mākslinieci Agnesi Aljēnu. Preses konferencē jautājumu/atbilžu karuselī tiks noskaidrotas svarīgas lietas, bet pēc tam mākslinieces Agnese Aljēnas vadībā katrs varēs uzburt savu Rīgas siluetu.

Izrāde par Mazo Raganiņu "Nāc šurp!"

26. janvārī pulksten 14 Rīgas Skolēnu pilī Rīgas Skolēnu pilī būs iespēja dzīvot līdzi Mazās Raganiņas neticamajiem piedzīvojumiem izrādē "Nāc šurp!". Izrādes pamatā ir komponistes Silvijas Silavas dziesmu spēle par jautrajiem klauniem un citiem tēliem, ko galvenā varone sastop ceļā. Tas ir aizraujošs stāsts par nebēdnību pilno, bet labsirdīgo meitēnu pēc Preislera pasakas "Mazā Raganiņa" motīviem.

Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem"Karlsons"

26. janvārī pulksten 16 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem "Karlsons". Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli un kā tā satiekas ar pieaugušo nopietnību. Izrāde domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus, tāpēc lieliski piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem. Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem.

Foto: DELFI

Izrāde bērniem un vecākiem "Vafeļu sirdis"

Izrāde bērniem un vecākiem norisināsies 27. janvārī pulksten 11 galerijā "Istaba". "Vafeļu sirdis" stāsta par diviem raksturos atšķirīgiem bērniem un viņu draudzību. Lēna Līda atceras bērnību un savu labāko draugu Trilli. Abu sasvstarpējās attiecībās nav pieņemts teikt labo, uzslavēt, atzīties draudzībā. Tā vietā draugi metas brīnišķīgos, bieži bīstamos piedzīvojumos, kuros viņu lielākie sabiedrotie ir vectēvs un vectante. Galveno – Lēnas Līdas lomu – atveidos Laura Siliņa, darbojoties kopā ar savu palīgu, rekvizītu un draugu – matraci.

Masku radīšanas meistarklase

27. janvārī pulksten 12 Brīvbodē iespējams doties uz meistarklasi "Brīvbodē", kas ievadīs bērnus īstās karnevāla noskaņās. Maskas varēs gatavot gan no papīra, kartona, audumiem, līmes. Darbnīca būs piemērota kā pieaugušajiem, tā bērniem. Būs pieejama arī šujmašīna citu tērpa aksesuāru radīšanai. Ja tev ir ideja vai materiāli – ņem līdzi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!