Foto: Publicitātes foto
19. oktobrī notika Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" iniciatīvas "Ziedoņa klase" konference izglītības nozares darbiniekiem "Skolotājs ir Personība", ļaujot ikvienam iedvesmoties stiprināt savu personību. Konferencē lektori uzsvēra katra indivīda ietekmi uz kopējo sabiedrības ekosistēmu. Dalāmies ar dažām no atziņām.

"Neskatoties uz nepārvaramas varas apstākļiem, skolotāju svētki izdevās gan klātienē, gan attālināti. Mūsu mērķis ir iedrošināt, iedvesmot un iepriecināt izglītības nozares darbiniekus, jo tikai laimīgs un uzlādēts skolotājs var pilnvērtīgi parūpēties par skolēniem zināšanu ceļā. Konferencē izglītības nozares darbinieki guva ieskatu un praktiskas zināšanas, lai attīstītu savu personību, kas dos spēku gan ikdienā, gan profesionālajā jomā," pauž "Ziedoņa klases" vadītāja Elizabete Pavlovska.

Konferencē ar lekcijām uzstājās Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova, radio un televīzijas personība Baiba Sipeniece-Gavare un dokumentālo filmu režisors Sandijs Semjonovs. Darbnīcas vadīja dažādu jomu profesionāļi – improvizators, "Dzīvesprieka skolas" veidotājs Kaspars Breidaks, klīniskā psiholoģe Kristīne Balode un izaugsmes trenere Linda Saulīte.

Atziņas no konferences "Skolotājs ir Personība", kas noderēs ikvienam:

Radio un televīzijas personība Baiba Sipeniece-Gavare uzsvēra to, ka svarīgi cilvēkam nebaidīties būt oriģinālam, radošam un spilgtam. Lektore minēja, ka sarežģītas dzīves situācijas ir jāaplūko no dažādiem aspektiem – nevajag baidīties izmantot humoru, tādējādi saskatot arī saulaino pusi dzīves nebūšanām.

Tiesībzinātņu profesore, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova atzīmēja, ka der atcerēties to, ka cilvēka cieņa ir ikvienam piemītoša, visi cilvēki ir līdztiesīgi, un katram no mums ir tādas tiesības, ko nevar atņemt. Profesore uzsvēra, ka ikviena sabiedrības locekļa pienākums ir ne tikai cienīt sevi, bet arī savus apkārtējos, un uzņemties atbildību par savu rīcību visās dzīves situācijās.

Izaugsmes trenere Linda Saulīte atgādināja, ka liela nozīme personības izaugsmē ir spējai pašam sev dot atgriezenisko saiti un, lai justos labāk, katru dienu izdarīt vismaz vienu lietu, kas sagādā prieku, un vienu, kas sniedz gandarījumu. Lektore minēja arī to, ka, ja cilvēks izslēdz no savas ikdienas negatīvās lietas, tad aizver sevi arī visam pozitīvajam.

Klīniskā psiholoģe Kristīne Balode aicināja cilvēkus atrast veidu, kā sajust saikni ar savām iekšējām gribām un patīkamām sajūtām. Lektore uzvēra to, ka cilvēkam biežāk jāseko saviem iekšējiem impulsiem, lai tie labāk strādātu un katrs savu dzīvi varētu baudīt, ne tikai pārvarēt ikdienā ieplānotos darbus.

Konference "Skolotājs ir Personība" notika jau otro reizi, un pasākuma organizatori uzsver, ka šo tradīciju turpinās, lai celtu skolotāju pašapziņu un veicinātu skolotāju profesijas prestiža celšanu. Iniciatīva "Ziedoņa klase" arī turpmāk katru mēnesi atbalstīs un iedvesmos skolotājus jēgpilnu sarunu pēcpusdienās, kur mēneša viesis stāstīs par kādu interesantu personības izaugsmes tēmu. Attālināti šīs sarunas var vērot "Ziedoņa klases" sociālajos tīklos. Plašāka informācija par visām "Ziedoņa klases" aktivitātēm mājaslapā fondsviegli.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!