Foto: Palīdzēsim.lv

Romānam patlaban ir septiņi gadi, bet puisēns lielu sava brīvā laika daļu ir spiests pavadīt pie ārstiem. Valsts sniedz nepietiekamu atbalstu, bet ģimene par saviem līdzekļiem nespēj apmaksāt visus nepieciešamos ārstu apmeklējumus, kas, savukārt, nepieciešami, lai Romāns turpinātu attīstīties. Tādēļ tiek lūgta sabiedrības palīdzība ziedojumu vākšanā, ko veic labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv".

Kā norāda "Palīdzēsim.lv", viņi ar Romānu ir pazīstami jau vairāk nekā piecus gadus. Joprojām apbrīnojama ir viņa vecāku neatlaidība rūpēs par savu dēlu, lai viņš varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Vecāki plāno tālākās rehabilitācijas, tādēļ atjaunojam stāstu par Romānu un publicējam viņa tēta vēstuli:

"Mīļie draugi! Paldies, ka palīdzējāt mums un Romānam! Pagājušā gada laikā Romāns ir stipri paaudzies un kļuvis patstāvīgāks. Romāns ļoti mīl savu jaunāko māsu. Viņš piedod māsai visas nerātnības. Šogad Romāns sāka apmeklēt bērnudārzu. Bērnudārzā Romānam ir daudz draugu un draudzeņu. Ārsti uzskata, ka Romāna nākotnes izredzes ir labas, ja vien ar viņu neatlaidīgi nodarbosies katru dienu. To mēs arī darām gan mājās, gan ārzemēs. Mums ir plaši nākotnes plāni un mēs negrasāmies apstāties. Par to daudzējādā ziņā jāpateicas jūsu atbalstam. Mēs noteikti uzvarēsim slimību. Liels jums paldies un vēlam jums veselību!"

Kad Romāns nāca pasaulē, dzemdību procesā kaut kas notika ne tā, tika nosprostots kāds nervs. Piedzimstot Romāns nevarēja elpot, viņš nespēja veikt pirmo ieelpu. Pirmajās četrās dienās elpošana tika nodrošināta ar respiratoru palīdzību. Ja citi bērni elpo vismaz par 75 procentiem, tad Romānam tie bija tikai 25 procenti. Līdz ar to tika traumēta smadzeņu darbība. Pirmajā mēnesī Romāns pats neēda, barošana notika caur zondi. Tikai pēc pirmā mēneša viņš mācījās ēst patstāvīgi pirmos 5, tad 10 gramus vienā ēdienreizē. Arī miedziņš bija traucēts, viņš gulēja tikai 1-2 stundas, un tad vairākas stundas atradās nomodā.
Foto: Palīdzēsim.lv

Vecāki sāka meklēt veidus, kā palīdzēt savam dēlam. Pirmo reizi pēc osteopāta apmeklējuma Romāns esot nogulējis 10 stundas! Tas bijis tāds sasniegums! Trijos mēnešos situācija bija jau stabilizējusies, Romāns labi gulēja, sāka pazust tonuss, bet tad nāca obligātās vakcinācijas un atkal regress.

Atkal viss pēc kārtas: neirologs, fizioterapeits, osteopāts, terapijas, kā pats tētis saka: "Bez apstājas, darbs, darbs, darbs…"

Romānam 2018. gadā plānotas rehabilitācijas par kopējo summu 20 000 eiro:

  • "Adeli" rehabilitācijas centrā Slovākijā 10 000 eiro;
  • "Tonus" rehabilitācijas centrā Baltkrievijā 1 500 eiro;
  • Метод "обратная волна" Sanktpēterburgā (metode "apgrieztais vilnis") 1 000 eiro;
  • Delfīnterapija "Nemo" delfinārijā Minskā 1500 eiro;
  • Rehabilitācija sanatorijā "Belorus" Druskininkai, Lietuvā. 1 500 eiro.

Ja tev ir vēlēšanās un iespējas palīdzēt Romānam, to var izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!