Foto: Shutterstock
Krāsu tiešām šajā nedēļas nogalē netrūks. Pasākumu klāstā bērniem ir vairākas mākslas nodarbības, raibi tirdziņi, spēles, jaunas un vecas izrādes un pat tauriņu uzbrukums. Kopā pieci pasākumi, ko iesaka pasākumu platforma "Kurp.es" un kas aizvedīs visu ģimeni patīkamā un pavasara noskaņu pilnā piedzīvojumā. Ieskaties, kā pavadīt laiku ar bērniem 5.-7. aprīlī.

Zilo morfīdu trakums

No 5. aprīļa līdz 14. aprīlim Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā notiks ilgi gaidītais, jau par iemīļotu pavasara tradīciju kļuvušais "Zilo morfīdu trakums". Tā laikā Tropu tauriņu māja pārvēršas īstā pasaku valstībā, jo tajā vienuviet sastopams īpaši liels eksotisko tauriņu, zilo morfīdu daudzums.

Vairāk informācijas šeit.

Nodarbību cikls bērniem

5. aprīlī pulksten 17.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks nodarbību cikls bērniem "Mazais Purvītis", kas piedāvā iepazīt tuvāk laikmetīgās mākslas dažādos veidus un formas, meklējot un saskatot līdzības un atšķirības ideju realizācijā. Tā gaitā paredzēta pievēršanās glezniecībai, grafikai, instalācijai, kā arī foto un videomākslai. Praktiska darbošanās veicinās bērna izpratni par katra mākslas darba vēstījumu un tā vērtējumu sabiedrības un pasaules aktualitāšu kontekstā.

Vairāk informācijas šeit.

"Kim?" bērnu diena

Radošās darbnīcas laikā 6. aprīlī "Kim?" izstāžu centrā pulksten 12 bērni veidos vizuālas dzejas burtnīcas, apgūstot arī papīra kolāžas un papīra novecināšanas tehnikas. Būs pieejamas arī "Kim?" bērnu darba lapas, kuras būs iespēja pildīt pēc pašu izvēles. Tāpat bērniem un viņu vecākiem būs iespēja iepazīt tuvāk izstādes un piedalīties radošajā darbnīcā ar mākslinieci Viku Ekstu, kura veidojusi izstādes "Eižena Berga dzeja un darbi" vizuālo noformējumu.

Vairāk informācijas šeit.

Ģimeņu sestdiena - tikšanās ar Indru Brūveri

Savirpinot burtus vārdos, pēc tam tos iepiņķerējot teikumos un iestatot pantos, rodas kaut kas dzīvs un gana draiskulīgs, dažkārt nopietns, bet interesants. Vai tā top dzejoļi? To varēsiet uzzināt tikšanās reizē sestdien, 6. aprīlī, pulksten 13 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā ar dzejnieci un tulkotāju Indru Brūveri. Būs iespēja piedalīties dzejas darbnīcā un kopā atzīmēt Starptautisko bērnu grāmatu dienu, kura pasaulē tika svinēta 2. aprīlī.

Vairāk informācijas šeit.

"Sunītis un Kaķīte" izrāde visai ģimenei

"Sunītis un Kaķīte" ir interaktīva izrāde bērniem, kurā izrādes varoņi, Sunītis un Kaķīte, aktīvi iesaista mazos skatītājus. Kopā ar bērniem Sunītis un Kaķīte cenšas noskaidrot: kas ir kārtība un kam tā ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir īsta draudzība? Izrādē 7. aprīlī pulksten 15 "K Suns" kinogalerijā Sunītis un Kaķīte spēlēs dažādas spēlēs, sacentīsies savā starpā un kopā ar bērniem spēlēs teātri.

Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!