Foto: Publicitātes attēli

Bērniem allaž vecāki vēlas sarūpēt visdrošākās un labākās rotaļlietas un ikdienas preces, tomēr nereti, pašiem to nezinot, var iekrist lamatās, jo ražotāji nav piedomājuši par visaugstākajiem standartiem. Nereti tirdzniecībā parādās bērna veselībai pat bīstamas, un tieši par tādām savā mājaslapā brīdina Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

Lūk, zemāk vari iepazīties ar dažādām precēm, kuras nav drošas! Ja esi iegādājies kādu nedrošu preci, zini savas tiesības – ja tev ir pirkuma apliecinošs čeks, tu vari vērsties pie tirgotāja, lūdzot to apmainīt vai saņemt atpakaļ naudu. Bet plašāk par patērētāja tiesībām lasi PTAC mājaslapā.

Bērnu rotaļu paklājs "Britton", kura izcelsmes valsts ir Ķīna. Šo preci Latvijā izplata ļoti daudz tirgotāju, bet šis paklājiņš rada aizrīšanās risku – puslodes formas pakaramās rotaļlietas šķiedrainais pildījuma materiāls ir viegli pieejams dažu šuvju vājuma dēļ. Mazs bērns var ielikt pildījuma materiālu mutē un aizrīties ar to, brīdina PTAC speciālisti.
Foto: Publicitātes attēli

Koka rotaļlieta "Trousselier", kuras ražotāja valsts pat nav zināma. PTAV vērš uzmanību, ka šī rotaļlieta rada aizrīšanās risku – sīkās detaļas var atdalīties no rotaļlietas, un mazs bērns tās var ielikt mutē un aizrīties.

Rotaļu, koka fotoaparāts ar skaņu "Janod", kura izcelsmes valsts ir Francija. Arī šī rotaļlieta rada aizrīšanās risku – sīkās detaļas var atdalīties no rotaļlietas, un mazs bērns tās var ielikt mutē un aizrīties.

Elektriskais skrejritenis "Techlife", kas ražots Ķīnā. Rokturī var rasties plaisas, kas izraisa šī elementa salūšanu. Lietotājs var nokrist no skrejriteņa un gūt traumas. Produkts neatbilst Mašīnu direktīvas prasībām, norāda PTAC.

Bērnu augstais krēsls "Hauck", kas ražots Ķīnā. Bērns atrodoties krēslā, var izslīdēt, kā rezultātā var gūt nopietnu krišanas, savainošanās un nosmakšanas risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!