Foto: Publicitātes attēli

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" ielūdz uz dzejoļu bilžu grāmatu sērijas "Bikibuks" noslēguma festivālu šī gada 21. oktobrī pulksten 11.30 Rīgas grāmatu svētkos Kongresu namā.

Pirms pieciem gadiem tieši Kongresu nama grāmatu svētkos aizsākās "Bikibuka" sērija, kad izdevniecība atvēra pirmās sešas grāmatiņas un iepazīstināja ar "Bikibuka" ideju – izdot simt kabatas formāta grāmatu, katrā no tām publicējot vienu dzejoli (gan klasiķu, gan mūsdienu autoru), ko ilustrējis kāds mūsdienu mākslinieks, piešķirot dzejolim svaigu, unikālu interpretāciju. Sērijas veidotāja ir dzejniece Inese Zandere, bet mākslinieciskā redaktore – Rūta Briede, kas ir arī "Bikibuka" logo un idejas autore. Noslēdzot sēriju, Inese Zandere un Rūta Briede kopā izveidojušas izdevniecības pārsteigumu – "Bikibuku" nr. 101 "Ja Bikibukam būtu divritenis".

Festivāls sāksies pulksten 11.30 Kongresu nama 215. auditorijā ar diskusiju "Bikibuks manā dzīvē". Diskusijā piedalīsies kutūras kritiķe Santa Remere, pedagogs Lauris Bokišs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra bibliotekāre Ilze Marga un māksliniece Elīna Brasliņa, kā arī visi sanākušie lielie un mazie "Bikibuka" cienītāji. Tiks atvērtas četras pēdējās sērijas grāmatiņas: Raiņa, Aspazijas, Annas Brigaderes un Artura Gobas, ko ilustrējuši Monika Pormale, Jūlija Soboļeva, Katrīna Neiburga un Jānis Blanks.

Kongresu nama 2. stāvā darbosies mākslinieces Rūtas Briedes vadītā sietspiedes darbnīcā. Tajā būs iespējams līdzpaņemtos apģērbus un auduma maisiņus apdrukāt ar bilžu grāmatu sērijas galveno varoni – Bikibuku.

Rīgas grāmatu svētkos piedalās visas Latvijas lielākās izdevniecības un ar grāmatām saistīti pasākumi notiek visas dienas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!