Foto: Publicitātes attēli
Ar saukli "#smaidsradasmaidu" sabiedrībā zināmi cilvēki vienojušies kopīgā akcijā, aicinot atbalstīt Latvijas slimnīcās strādājošos Dakterus Klaunus, kuri palīdz bērniem, kā arī pieaugušajiem brīdī, kad nepieciešams uzmundrinājums. Savu atbalstu kampaņai pauž aktieri, sportisti, žurnālisti, TV raidījumu vadītāji un mūziķi.

Kampaņā ikkatrs par ziedojumiem tiek aicināts iegādāties Dakteru Klaunu simbolu – sarkanos degunus un publicēt attēlu sociālajos tīklos ar tēmturi "#smaidsradasmaidu". Visi ieņēmumi no degunu iegādes tiks novirzīti Dakteru Klaunu darbības nodrošināšanai sešās Latvijas slimnīcās. Savu atbalstu akcijai ir snieguši jau vairāki Latvijā pazīstami cilvēki, piemēram, Kārlis Kazāks, Kaspars Zemītis, Nauris Brikmanis, Elmārs Tannis, Oļegs Sorokins, Jānis Geste, Kaspars Ozoliņš, Toms Grēviņš, Dagmāra Legante, Līga Zeļģe, Gorans Gora, Dināra Rudāne, Jakovs Rafalsons, Veronika Plotņikova u.c, informē biedrības "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

"Prieks ārstē, un ar dakteri Klaunu prieks ienāk tur, kur tas visvairāk ir nepieciešams – starp ārstiem, māsiņām un zālēm. Es gribu palīdzēt atvērt priekam durvis. Es uzlieku degunu priekam par prieku," saka mūziķis Kaspars Zemītis.

"Dr.Klauni visu šo daudzo sadarbības gadu laikā ir kļuvuši par mūsu plašās komandas daļu. Jāatzīst, ka viņi ne vien iepriecina un nomierina satrauktos bērnus un viņu ģimenes, bet arī uzlabo omu slimnīcas personālam. Ļoti bieži slimnīcā vērojam ainu, kad ātrā steigā, ar atbildību sejā kaut kur steidzas māsa vai ārsts, bet Dakteri Klauni atrod veidu, kā likt viņiem pasmaidīt. Un tālāk smaids aplaimo kādu no pacientiem. Tieši tāpat ir arī ar vecākiem, jo mierīgāki, pozitīvāk noskaņoti ir vecāki, jo labāk slimnīcā jūtas arī bērniņš. Liels paldies dr.Klauniem par pozitīvisma devu ik dienu!" – tā par Dakteru Klaunu ikdienas darbu atsaucas Inita Stūre Stūriņa, Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas galvenā virsmāsa.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

View this post on Instagram

A post shared by iитαяѕ вυѕυℓiѕ 💎 (@intarsbusulis) on Apr 1, 2019 at 1:25am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Renārs Zeltiņš (@renarszeltins) on Mar 31, 2019 at 10:55pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Legante Dagmāra (@dadalove) on Apr 1, 2019 at 2:41am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!