Foto: PantherMedia/Scanpix
No 26. janvāra līdz 2. februārim Rīgas Stradiņu slimnīcas Dzemdību nodaļa ir slēgta, tādēļ topošās mammas, kurām pasaulē jāsagaida mazulis šajā nedēļā, ir gaidītas Rīgas Dzemdību namā. Rīgas Dzemdību namā pašreiz neordinārs pacientu pieplūdums nav novērots. Darbi Dzemdību centrā noris kā ierasts, nekādu rindu vai kavēšanos nav.

Rīgas Dzemdību nama pārstāve Elza Lāma portālam Cālis.lv pastāstīja, ka janvārī Dzemdību namā vidēji nedēļā pasaulē nākuši 120 – 130 bērni, tādēļ Stradiņu slimnīcas prognozētās 40 dzemdības ievērojamu papildu slodzi darbiniekiem neradīs.

Jau vēstījām, ka Stradiņa slimnīcas dzemdību nodaļas darbības pārtraukšana uz vienu nedēļu nepieciešama, lai veiktu uzlabojumus telpu drošai izmantošanai.

Slimnīca ir informējusi Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu un Rīgas Dzemdību namu, lai šajā laikā visas pacientes saņemtu nepieciešamo palīdzību. Ja dzemdētājas un grūtnieces izsauks Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu, tad viņas tiks nogādātas Rīgas Dzemdību namā.

Ja dzemdētājas uz ārstniecības iestādi dodas pašas, tad jāņem vērā, ka no 26. janvāra līdz 1. februārim Stradiņa slimnīcā šāda palīdzība nebūs pieejama.

Dzemdību nodaļa atsāks darbu 2. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!