Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "VEF Rīga" sadarbībā ar "Rietumu Bankas labdarības fondu" no 15. aprīļa līdz 31. maijam aicina Latvijas skolēnus piedalīties radošajās "#vefgrozs" sacensībās un iegūt savai skolai āra basketbola grozu un bumbas.

Šogad "#vefgrozs" labdarības kampaņas ietvaros skolām Latvijā kopumā tiks dāvināti četri basketbola grozi. Katrai no skolām, kas iegūs grozu, tiks dāvinātas arī jaunas basketbola bumbas. Groza ieguvējus noteiks skolu radošās sacensības sociālajās vietnēs "Instagram" un "Facebook", kā arī iesūtītās vēstules un žūrijas komisijas vērtējums, kuras sastāvā ir "VEF Rīga" un "Rietumu Bankas labdarības fonda" pārstāvji.

Iepriekšējo gadu laikā kampaņas ietvaros uzstādīti 12 jauni basketbola grozi dažādās Latvijas skolās.
Lai pieteikums klasificētos konkursam, nepieciešams izpildīt divus soļus:

  • Ievietot publiski pieejamu attēlu vai video sociālajos tīklos "Facebook" un/vai "Instagram", tekstā nosaukt savu skolu un norādīt iemeslu, kāpēc tā ir pelnījusi basketbolu grozu āra laukumā (piemēram: "Manai skolai X ir vajadzīgs #vefgrozs, jo...") un pievienot savam attēlam vai video tekstā tēmturi #vefgrozs;
  • Atsūtīt pieteikuma vēstuli elektroniskajā pastā uz info@vefriga.com, norādot tematā "Pieteikums VEF grozam", kurā detalizētāk tiktu aprakstīta skolas nepieciešamība pēc jauna āra basketbola groza.

Vērtēšanas kritēriji grozu pieteikumiem:

  • Attēla/video un vēstulē nepārprotami nosakāma nepieciešamība pēc basketbola groza;
  • Groza publiska, neierobežota pieejamība un atbilstoša, jau labiekārtota vieta tā uzstādīšanai;
  • Aprakstīt skolas / ciemata/ pilsētas sportiskās aktivitātes, aktīvas jauniešu grupas, biedrības;
  • Vērtējot pieteikumus, žūrija ir tiesīga sazināties ar konkrētajām skolām un pieprasīt informāciju izsvērta lēmuma pieņemšanai;
  • Vērtējot pieteikumus sociālajos tīkos, tiks ņemts vērā attēla/video radošums un oriģinalitāte, kā arī skolēnu atbalsts, kas izpaužas kā "patīk" atzīmes pie konkrētās publikācijas sociālajos tīklos.

Kampaņas rezultāti tiks paziņoti 3. jūnijā, bet āra basketbola grozu uzstādīšana – līdz jaunā mācību gada sākumam. Konkursā var pieteikties skolēni no 1. līdz 12. klasei, piedaloties gan klasei kopā, gan individuāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!