Foto: Shutterstock
Lai noskaidrotu zinošāko un gudrāko skolēnu – interneta lietotāju – Latvijā, Vispasaules Drošāka interneta dienā, ko vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, atzīmēs 5. februārī, notiks vērienīgs Vislatvijas "Vaifija spēles" turnīrs 3.–4. klašu skolēniem.

Turnīru organizē Latvijas Drošāka interneta centrs "Drossinternets.lv". Līdz 18. janvārim skolas aicinātas pieteikties turnīram.

"Vaifija spēle" ir "Drossinternets.lv" izstrādāta galda spēle sākumskolas skolēniem par drošu un gudru interneta lietošanu. Tā izdota 3000 eksemplāru un kampaņas "Supervaroņi internetā" īstenošanas gaitā bez maksas izplatīta Latvijas skolās. "Vaifija spēles" uzdevums ir aizraujošā veidā aktualizēt drošības internetā un medijpratības tēmas, vienlaikus stiprinot sadarbības, komunikācijas un argumentēšanas prasmes, kā arī mācīt skolēniem teorētiskās zināšanas saistīt ar savu pieredzi.

Lai piedalītos "Vaifija spēles" turnīra finālā, katrā skolā vispirms ir jānoskaidro labākais "Vaifija spēles" spēlētājs starp 3.–4.klašu skolēniem. Uz finālu, kas 5. februārī notiks Rīgā, tiks aicināts skolas līmeņa turnīra uzvarētājs kopā ar savu pedagogu. Fināls norisināsies kā atraktīva skolēnu zināšanu un prasmju pārbaude, kuras dalībniekiem būs jāatbild uz āķīgiem jautājumiem par drošu un gudru interneta lietošanu un jāveic praktiski uzdevumi par šo tēmu.

Līdzjutējiem būs iespēja sekot fināla norisei tiešraidē "Drossinternets.lv" mājaslapā un balsot par savu favorītu. Pieci labākie Vislatvijas "Vaifija spēles" fināla spēlētāji saņems vērtīgas balvas, turklāt uzvarētāja klase laimēs "Zinoo centra" nodarbību savā skolā.

Līdz 18. janvārim skolas aicinātas pieteikties turnīram, reģistrējoties elektroniski šeit.

Par Vispasaules Drošāka interneta dienu

"Drossinternets.lv" organizētā Vispasaules Drošāka interneta diena Latvijā notiek jau 13. gadu pēc kārtas. Šogad tās sauklis ir "Drošāks internets sākas ar Tevi!", aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi. Pasaulē šī diena tiek atzīmēta 16. gadu pēc kārtas. Tradicionāli 5. februārī Latvijas Drošāka interneta centrs organizēs daudzveidīgas aktivitātes, iesaistot skolas, bibliotēkas, bērnus un jauniešus no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!