Skolēnu vasaras brīvlaiks ir sācies, tomēr speciālistiem šis laiks rada bažas par bērnu drošību. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sagatavojusi dažus videoklipus, cenšoties atgādināt pieaugušajiem zināmas, bet, iespējams, piemirstas patiesības. Viena no tām – vecākajiem bērniem nav jāpieskata jaunākie brāļi un māsas, tas jādara vecākiem!

Vēl pastāv mīts, ka nedroši peldēties vai vienkārši plunčāties ir nepazīstamās ūdenskrātuvēs. Patiesībā, visbiežāk bērni noslīkst tieši piemājas mazajos dīķīšos, baseinos, turklāt, ūdenspriekus baudot pieaugušo uzraudzībā.

Atceries, ka tu vari arī nedzirdēt bērna palīgā saucienu, kad viņš slīkst. Turklāt bērns noslīkst ļoti ātri, pat pieaugušajam nepieciešamas vien 20 sekundes, lai dzīve apstātos. Nelaimei, tāpat kā laimei, vajag pavisam maz. Rūpējies par savu bērnu drošību!

1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā, VBTAI visā Latvijā rīkos Atvērto durvju dienu. Tā notiks visās VBTAI filiālēs. Bērniem, viņu vecākiem, aizbildņiem un audžuģimenēm, speciālistiem un citiem interesentiem būs iespēja saņemt konsultācijas par jautājumiem saistībā ar bērnu drošību, pamatvajadzību un interešu nodrošināšanu, kā arī par savstarpējo attiecību jautājumiem (bērns - vecāks, vecāks – vecāks, bērns – pedagogs, vecāks – pedagogs, bērns – bērns) u.c. jautājumiem un atbildes.

Inspekcijas filiālēs Atvērto durvju diena notiks no pulksten 11 līdz 13. Ar filiāļu adresēm un kontaktinformāciju var iepazīties inspekcijas mājaslapā "Bti.gov.lv", sadaļā "Ziņas par iestādi".

Arī VBTAI centrālajā birojā Rīgā, Ventspils ielā 53, 4. stāvā, apmeklētāji uz Atvērto durvju dienu tiek gaidīti, un apmeklētāji varēs iepazīties ar inspekcijas darbu, uzdot interesējošos jautājumus un saņemt konsultācijas. Lai iegūtu sīkāku informāciju, interesenti aicināti rakstīt: inga.krastina@bti.gov.lv vai zvanīt uz tālruņa numuru 67359134.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!