Foto: Shutterstock
"Man kā vecākam radies jautājums izglītības nozares vadībai. Kā var bērniem izsniegt grāmatas, kuras neatbilst skolas programmai? Te runa par 4. klasi – bērnam izsniedza "Zīli", bet pati atradu informāciju, ka tā nav atzīta par mācību grāmatu," portālā "Cālis" vērsās mamma Anda.

Kā portālam "Cālis" norādīja Valsts izglītības satura centra Administratīvās nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Bērziņa: "Svarīgi minēt, ka katrs no nosauktajiem izdevumiem, tostarp arī "Zīle", ir izmantojams mācību procesā. Skolotāja var izvēlēties, atbilstoši saviem ieskatiem, mācību stundu mērķiem, sasniedzamajiem rezultātiem, tādus mācību līdzekļus, kas palīdz viņai ieplānotos mērķus sasniegt. Un te runājam gan par mācību literatūru, gan daiļliteratūru, gan dažādiem digitāliem materiāliem.

Ja vecākiem ir jautājums, kāpēc šāda grāmata, tad, pirmkārt, tas būtu jautājams skolotājai, kura var pamatot savu izvēli. Iespējams, ka no minētā izdevuma tiek izmantots kāds konkrētus uzdevums vai daļa, ko skolotāja uzskata par noderīgu."

Papildinot jau "Skola2030" sniegto atbildi, Bērziņa uzsver, ka ir pieejami arī jaunāki izdevumi, kas domāti 4. klasei, piemēram:

  • Z. Anspoka "Latviešu valoda un literatūra" 4. klasei, 1.daļa, Lielvārds, 2016;
  • Z.Anspoka "Latviešu valoda un literatūra" 4. klasei, 2.daļa, Lielvārds, 2017;
  • I.Irbe, I. Vilciņa "Lai veicas! Latviešu valoda un literatūra" 4. klase, 1.daļa, RaKa, 2015;
  • I.Irbe, I. Vilciņa "Lai veicas! Latviešu valoda un literatūra" 4. klase, 2.daļa, RaKa, 2015;
  • I.Irbe, I. Vilciņa "Lai veicas! Latviešu valoda un literatūra" 4. klase, RaKa, 2015.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!