Foto: Publicitātes foto
"Tet Rīgas" maratona divu dienu programmā būs iekļauti pasākumi, kas piedāvās izbaudīt skriešanas piedzīvojumu arī pašiem mazākajiem skrējējiem un ģimenēm. Sagaidāms, ka kopā šogad 18. maijā skriešanas priekus varēs izbaudīt līdz pat 13 000 mazo skrējēju, izvēloties saviem spēkiem piemērotāko distanci – "Mazie", 200 metru, 400 metru vai 4,2 kilometru garo Ģimeņu skrējienu.

Bērnu programmu atklās Ģimeņu skrējiens ar 4,2 kilometru garu trasi pašā Rīgas centrā. Trases maršruts sestdienas rītā vedīs pāri Vanšu tiltam, gar Brīvības pieminekli un uz finiša taisni cauri Vecrīgai. Ģimeņu skrējienā aicināti piedalīties visa vecuma bērni bez vecuma ierobežojuma kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā tiks veikta arī laika kontrole un pēc skrējiena visiem dalībniekiem būs pieejamas ne tikai finišētāju medaļas un somiņas ar spēcinošiem našķiem, bet mājaslapā būs pieejams arī diploms ar rezultātu.

Tūlīt pēc Ģimeņu skrējiena starti tiks doti mazajām trasītēm un aktivitātēm. No pulksten 11 uz izskriešanos un sportiskām aktivitātēm tiek aicināti jaunie skrējēji līdz 12 gadu vecumam. Šogad skriešanas trases mazajiem 11. novembra krastmalā plānotas 200 metru un 400 metru garumā, bet paši mazākie bērni līdz trīs gadu vecumam ir aicināti uz šķēršļu trasi "Mazie". Arī šogad organizatori būs parūpējušies, lai gados mazākie skrējēji skriešanas trasēs varētu doties pieaugušo pavadībā. Paralēli skriešanai visas dienas garumā 11. novembra krastmalā visu vecumu dalībniekiem būs iespējams iesaistīties radošās un izzinošās aktivitātēs.

Dalība "Rimi" Bērnu dienas skrējienos un aktivitātēs, izņemot Ģimeņu skrējienu, ir bez maksas. Dalības maksa Ģimeņu skrējienā par vienu skrējēju ir 4 līdz 5 eiro, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Taču dalībnieki tiek aicināti pieteikties savlaicīgi, jo dalībnieku limits aktivitātēm 11. novembra krastmalā būs 13 000 dalībnieku, savukārt Ģimeņu skrējienam 5 000 dalībnieku.

No 5. marta visām bērnu distancēm iespējams reģistrēties šeit sadaļā "Rimi Bērnu diena". Bērnus pasākumam jāpiesaka pieaugušajiem, kas 18. maijā plāno piedalīties un varēs uzraudzīt bērnu visas dienas garumā.

Starta numurus visām mazajām trasītēm, kas norisināsies bez laika kontroles, reģistrēto dalībnieku vecāki un ģimenes locekļi no 3. līdz 17. maijam, uzrādot reģistrācijas brīdī saņemto apstiprinājuma vēstuli, varēs izņemt reģistrācijas brīdī izvēlētajā "Rimi" veikalā vai "Tet Rīgas" maratona expo 17. maijā. Piesakoties vecāki tiek aicināti pārdomāti izvēlēties sev ērtāko mazo distanču starta numura saņemšanas vietu, jo starta numurus varēs izņemt tikai izvēlētajā veikalā. Šogad to būs iespējams izdarīt 10 "Rimi" veikalu informācijas stendos. Savukārt Ģimeņu skrējiena starta numuri būs aprīkoti ar īpašu laiku mērīšanas čipu, tādēļ tos izņemt būs iespējams tikai "Tet Rīgas" maratona expo 17. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!