Tas, ka, bērnam piedzimstot, jauno vecāku dzīvē nekas vairs nav tā, kā bija agrāk, ir jau sen zināms fakts, taču dažkārt, tikai atskatoties atpakaļ, ieraugi, cik lielas pārmaiņas tavā dzīve ienesis mazais ķipars.

Divu bērnu tēvs un bloga "Got Toddlered" autors Maiks Džulianels uzsācus trendu, kurā aicina vecākus dalīties attēlos, kuros viņi redzami pirms un pēc ģimenes pieauguma. Vecāku atsaucība bijusi tik liela, ka Maiks nolēma izveidot "Instagram" kontu, kuram tagad seko jau vairāk nekā 64 tūkstoši cilvēku.

Šampaniešu glāzes nomainītas pret bērnu pudelītēm, krāšņas vakarkleitas pret mājas biksēm un nedaudz nošmulētu kreklu, skaistas frizūras pret zirgasti un elpu aizraujošus hobijus aizstājusi diendusa ar mazuli. Šīs ir tikai dažas no pārmaiņas, kuras vecāki pamana, atskatoties uz savu dzīvi pirms un pēc bērna piedzimšanas.

Arī pats idejas autors atzīst, ka viņš šobrīd dzīvo pavisam citādi, nekā pirms kļuva par tēvu. Savā blogā un arī "Insagram" kontā viņš ar humoru izceļ faktu, cik grūti ir būt vecākam. "Es mīlu savus bērnus, bet man patiesi nepatīk viņus audzināt," viņš atklāj portālā "Boredpanda".

"Būt par vecāku ir izaicinoši, dārgi, nogurdinoši un dažkārt pat garlaicīgi," atzīst Maiks. "Kaut, audzinot savus dēlus, mani nereti pārņem šīs sajūtas, es nevienā brīdī nenožēloju, ka esmu tētis. Viņi ir lieliski, un es viņus mīlu."

Atvelc elpu, iekārtojies ērtāk un esi gatavs nelielai devai veselīga humora. Šajās bildēs redzams, cik krasi bērns mainījis vecāku prioritātes un dzīvi kopumā. Iespējams, bildēs redzamo varēsi pielīdzināt arī savai dzīvei!

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Mar 25, 2019 at 5:31pm PDT


Ja tu esi tētis meitai, tev jābūt gatavam ne tikai mainīt savas prioritātes, bet dažkārt pat savu izskatu. Lai cik svešas tev agrāk likās princešu kleitas, lelles un poniji, iespējams, kādu dienu tu, gluži kā šis tētis, attapsies balerīnas svārkos, lai tikai iepriecinātu savu mazo princesīti.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Mar 25, 2019 at 9:24am PDT


Nevar noliegt, ka vecāki bērnu dēļ ir gatavi darīt visu. Viņi atvases dēļ ne tikai nomainīs bikses uz svārkiem, bet arī saspraudīs bārdā krāsainas matu sprādzes, nemaz nerunājot par ķermeņa izdekorēšanu ar uzlīmēm.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Mar 11, 2019 at 11:17am PDT


Arī mammas bērnu dēļ ir gatavas ekstrēmajām pārvērtībām un kosmētiku nomainīt pret sejas krāsām.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Dec 23, 2017 at 4:38pm PST


Bērna ienākšana ģimenē ievieš pārmaiņas ne tikai vecāku, bet arī mājdzīvnieku ikdienā. Tagad laiskā gulšņāšana zvaigznītes pozā uz saimnieku dīvāna jānomaina pret laišanos lapās, kad tuvojas mazulis. Daži dzīvnieki vēl aizvien drosmīgi turpina gulēt, kur sirds kāro, taču apzinās – tagad vieta jādala ar vēl kādu.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on May 3, 2019 at 9:34am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Apr 12, 2019 at 9:35am PDT


Kļūstot par vecākiem, vismaz bērna dzīves pirmajos gados nereti nākas atteikties no ballītēm, alkohola un dejām līdz rīta gaismai. Piektdienu vakari tagad tiek pavadīti bērnu lokā, spēlējoties ar rotaļlietām, lasot grāmatas vai vienkārši ķerot katru brīdi, lai nosnaustos un atgūtu spēkus.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Mar 27, 2019 at 8:56am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Apr 24, 2019 at 6:53pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Mar 18, 2019 at 9:12am PDT


Pēc bērna piedzimšanas tava ikdiena noteikti vairs nav tāda, kāda bijusi agrāk. Iespējams, pēc grūtniecības tev vēl aizvien lieliski izskatās iepriekš vilktais peldkostīms, bet atpūta pie ūdens vai pat došanās ārā no mājām gan vairs nav tāda pati.

View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on May 22, 2019 at 10:16am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Got Toddlered (@gottoddlered) on Dec 14, 2017 at 5:40pm PST


Kaut visi vecāki kā viens atzīst – būt par tēti un mammu ir grūti, viņi tāpat ir pārliecināti – tas ir tā vērts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!