Joprojām valda tādi uzskati: ja pieaugušais sit pieaugušo, tad tā ir vardarbība, ja pieaugušais sit dzīvnieku – tā ir nežēlība, bet, ja pieaugušais sit bērnu, tad tā nezin kādēļ skaitās audzināšana. Manuprāt, tas ir pilnīgi ačgārni, studentu veidotajam raidījumam "Kivi TV" norāda Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve Dace Āķe.

Ja tevi fiziski vai emocionāli iespaido, tu vari vērsties pēc palīdzības, zvanot uz Bērnu un jauniešu uzticības tālruni 116111.

Šogad pa šo tālruni saņemti ap 4500 zvanu, un galvenais šī tālruņa uzdevums ir sniegt psiholoģisku atbalstu, kuriem ir kādas grūtības, uzsver Āķe.

Uzticības tālruņa konsultante Marija Sorokina atklāj, ka bieži bērni un jaunieši zvana par problēmām ģimenē – piemēram, vardarbību ģimenē. Bērns zvana un stāsta, ka vecāks ir alkohola reibumā un ir viņu sitis.

Āķe apliecina, ka šie zvani no bērniem ir sarežģīti. Tad konsultants ar viņiem runā, meklē bērna iekšējos resursus, kā viņam palīdzēt situācijā, kurā viņš nonācis. Ir bijuši gadījumi, kad konsultanti šo bērnu zvana pāradresē policijai.

Jebkurā brīdī, kad bērns vai jaunietis nav drošībā, viņš var zvanīt uz šo tālruni, jo tas strādā visu diennakti un septiņas dienas nedēļā. Dienā uz šo tālruni tiek saņemti ap 100 zvanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!