Izrādās, ka pirmā datorspēle ir radīta jau pirms 55 gadiem. Raidījuma "ZinZINOO" vadītājs Marģers stāsta, cik un kādi speciālisti strādā, lai radītu jaunas datorspēles. Tāpat šajā raidījuma epizodē varēs noskaidrot, vai datorspēles var būt arī izglītojošas un kas jādara, lai pats kādu dienu kļūtu par spēļu izstrādātāju.

"Cālis" sadarbībā ar LMT piedāvā noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Tā jaunākajā sērijā var iepazīties ar datorspēļu pasauli un iemācīties izgatavot savu spēli – īpašu auto trasi.

"ZinZINOO" praktiskajā eksperimentā Marģers parādīs, kā ātri izgatavot autotrasi no četrām vienkāršām sastāvdaļām. Tā noteikti būs vismaz tikpat izklaidējoša kā aizraujošākās datorspēles.

Mazajiem raidījuma ekspertiem šoreiz ir iespēja vērtēt seno datorspēli "Karogs" un dalīties ar savām iecienītākajām datorspēlēm.

Raidījumu veido Zinātkāres centra "ZINOO" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik nedēļu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties "ZinZINOO" arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!