Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Psiholoģe Iveta Ozola-Cīrule astoņus gadus ar ģimeni nodzīvoja ārzemēs – Īrijā un Vācijā. Pirms diviem gadiem pandēmijas dēļ atgriezās Latvijā. Viņa stāsta par to, ka nav nebūt viegli būt līdzbraucējam partnerim uz ārzemēm un pārāk daudz brīvā laika padara depresīvu, kā atšķiras attieksme pret bērniem Latvijā un viņas mītnes valstīs, kādēļ atgriežoties bieži vien cilvēki piedzīvo vilšanos un vai to piedzīvojusi arī viņa.

Īrija – Eiropas "Silīcija ieleja"

Iveta ar vīru pārcēlās dzīvot uz Īriju pirms vairāk nekā astoņiem gadiem. "Mēs abi strādājām portālā "Draugiem.lv", man tā nebija tik spilgta karjera kā manam vīram – viņš bija tā brīža "Draugiem.lv" dizaina autors. Viņš kaut kādā ziņā savā jomā bija sasniedzis griestus un skatījās uz ārpusi, galu galā IT speciālisti ir tie, ko Latvija "tirgo". Un viņam iekrita ļoti labs darba piedāvājums, kuram mēs atsaucāmies burtiski dažu dienu laikā, – vīrs nevarēja atteikties. Un viņš ļoti strauji sāka karjeru Īrijā. Latviešiem tā varbūt asociējas ar valsti, kur brauc lasīt sēnes, bet patiesībā tā ir kā Eiropas "Silīcija ieleja", jo daudzi lielie IT uzņēmumi atrodas tieši tur. Mēs nokļuvām vietā, kur blakus bija "Google" Eiropas birojs, turpat cēla "LinkedIn" ofisu (un mums visu laiku sūtīja dāvanas), "FitBit" birojs aiz stūra... Nokļuvām pavisam citā pasaulē!" Iveta raksturo sākotnējās izjūtas.

Vīra uzņēmums ļoti strauji audzis, ģimene kādu brīdi padzīvojusi arī Amerikā (vīrs strādā amerikāņu uzņēmumā).

Kamēr vīrs attīstīja karjeru, Ivetai pieteicās mazulis: "Mēs Latvijā divus gadus mēģinājām tikt pie bērniņa, bet nekas nesanāca, apmeklējām arī auglības klīniku. Bet te – aizbraucām uz Īriju un es paliku stāvoklī jau pirmajā mēnesī! Un es izdzīvoju to, ko izdzīvo citi cilvēki, kuri brauc līdzi otram cilvēkam, kurš kādu iemeslu dēļ maina dzīvesveidu, – šis fenomens tiek īpaši pētīts."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!