Foto: Shutterstock

Mainoties laikiem, ir mainījušies arī mūsu svētku svinēšanas paradumi. Ja agrāk par izrotāto egli un izceptajām piparkūkām priecājāmies vien savā nodabā, tad šodien steidzam savu veikumu atrādīt teju visai pasaulei, uzņemot fotogrāfijas un daloties ar tām sociālajos tīklos. Šai sakarā "Cosmopolitan" piedāvā šo un citus tematus, par ko mūsdienu cilvēks svētku laikā nespēj atturēties "nerunājis" skaļi.

Ziemassvētku eglīte

Visticamāk, tavu Instagram jaunumu lenti nu jau burtiski pārpludina lielu un mazu, dažādi dekorētu Ziemassvētku eglīšu attēli.

Tase kakao

Glītā krūzītē ieliets, putām, kanēļa standziņām un pastilām rotāts kakao tiešām ir lieliska kompozīcija, ko fotografēt, tā daloties ar savu svētku sajūtu un mazajām ziemas baudām.

Lielveikali

Cilvēku pārpludināti lielveikali, kuros redzamas ne tikai neticamas akcijas un īpašiem piedāvājumi, bet arī patiesi savādas dāvanu idejas. Šādus skatus no tiesas varam baudīt vien reizi gadā.

Es un vecāki vai vecvecāki

Līdztekus svētku eglītēm un gardumiem citu publicētajās (un, iespējams, arī tavās) fotogrāfijās arvien biežāk parādās ģimeniskas ainas – fotografēties tiek aicināti ne tikai draugi un kolēģi, bet arī vecāki un vecvecāki.

Ziņa par tuvošanos mājām

Tāpat, piemēram, Facebook jaunumu lentē neizpaliek informācija par cilvēku tuvošanos vecāku mājām vai ierašanos dzimtajā pilsētā.

Mājdzīvnieku attēli

Ar rūķa cepuri galvā vai ietīti dāvanu papīrā – bildēs bieži vien redzami arī mūsu četrkājainie mīluļi, "noformēti" atbilstoši svētku tematikai.

Emocionāli vēstījumi par pavadīto gadu

Protams, ir noderīgi veikt gada "bilanci" izvērtējot paveikto un saplānojot mērķus nākamajam gadam, tomēr labāk to darīt vienatnē, nevis sociālajos tīklos.

Svinības siltajās zemēs

Kamēr lielākā daļa no mums salst, daži laimīgie Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaida pludmalē. Bez šādām fotogrāfijām neiztikt – līdzīgi eglītēm, šādu fotogrāfiju publicēšana patiesi ir svētku tradīcija.

Cepumi, piparkūkas un konfektes

Dažādi pašdarināti gardumi, īpaši, ja šogad gatavoti pirmo reizi un izskatās patiesi skaisti, gluži tāpat kā tase kakao, ir izcils "objekts", ko iemūžināt fotogrāfijās.

Korporatīvās ballītes

Gada nogale ir pasākumiem piesātinātākais laiks. Neizpaliek arī uzņēmumu ballītes un līdz ar to – kadri, kuros kolēģi redzami krietni vien atbrīvotākā atmosfērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!