Foto: Publicitātes foto
Viss sākās ar bērnības sapni - lai vienmēr būtu augļu papilnam. Jo vairāk, jo labāk.

Apprecoties nonācu sava vīra lauku mājā, kur blakus ir liels lauks kalna galā. Man to tikai vajadzēja –gribu savu plūmju dārzu!

Tā sāka veidoties un augt "Kalna Dārzi", šobrīd jau 7 ha platībā.

Tagad mums ir augļi papilnam un dažādi:

pirmās jūnija beigās nogatavojas sausseržu tumšzilās ogas, tad – agrās zemenes un avenes;

tad seko saldie ķirši un milzīgās, tumšsarkanās plūmes "Komēta";

augustā iestājas pārpilnības laiks: bumbieri un āboli, kazenes un ērkšķogas, baltās jāņogas un saldās upenes...

Ko nu!? Kā to visu lai apēd,novāc, pārdod, aizved?

Sāku domāt par to, kā lai visu to labumu saglabā – un radās mans nelielais pārstrādes cehs.

Žāvēju ābolus un bumbierus, tad pamēģināju, kas sanāk no žāvētām ogām. Tā radās mani ogu pulveri. No tiem var pagatavot gardu karsto dzērienu ar medu aukstiem vakariem, var pievienot biezputrai vai jogurtam.

Mani mīļākie augļi ir bumbieri, tāpēc arī lielākā daļa ievārījumu ir no tiem. Izmēģinot dažādas kombinācijas ar citiem augļiem, radīju gardus, maigas garšas ievārījumus.

Īpaša vieta manā dzīvē ir ārstniecības augiem. Ar tiem ir izauguši mūsu trīs bērni, un no hobija tas ir kļuvis par manu aizrautības pilnu darbu, kur es arvien atklāju ko jaunu. Mana mīļākā lasāmviela ir mūsu farmācijas doktoru un fitoterapeitu grāmatas, esmu savākusi pieklājīgu bibliotēku, lai tās allaž būtu pa rokai.

Visu šo un vēl dažādus citus produktus esiet laipni lūgti apskatīt un iegādāties mūsu internetveikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!