Foto: Publicitātes foto

Kā jūsmājās izmanto svaigo sieru Philadelphia? Mēs cepam siera kūkas, gatavojam glazūrkēksiņu krēmus, pievienojam siera mērcēm pie pastas, gatavojam brokastmaizes un kanapē, reizumis pieliekam arī krēmzupai. Iespējas ir plašas un gardas, ne velti Philadelphia ir viens no pasaulē iecienītākajiem un populārākajiem svaigajiem sieriem.

Meklējot jaunas idejas, kā ēdienkartē iekļaut izcilo Philadelphia sieru, Tasty.lv un Cālis.lv aicināja pagatavot savu iecienītāko ēdienu - kūku, desertu, uzkodas vai pamatēdienu, nofotografēt gala rezultātu un kopā ar recepti atsūtīt to mums.

No konkursam pieteiktajām receptēm izlozes kārtībā noteicām vienu, kuras autors - Madara Safronova saņem gardu pārsteiguma balvu no Philadelphia - 5 veidu sieru kolekciju 40 eiro vērtībā.

Madara konkursam atsūtīja interesantu recepti - Oreo sierakūkas trifeles. Apsveicam, Madara! Informācija par balvas saņemšanu nosūtīta uz Jūsu e-pastu!

Kā tiek gatavots Philadelphia siers?

Siera pamatā ir piens, saldais krējums un pārtikas piedevas. Pirmkārt, tiek pārbaudīts vai piens atbilst visiem kvalitātes kritērijiem. Tad to pasterizē, lai iznīcinātu kaitīgos mikroorganismus, tālāk seko homogenizācijas process, kad vienmērīgi pienā tiek izkliedētas tajā esošās tauku lodītes. Visbeidzot pienu atdzesē līdz ieraudzēšanas temperatūrai. Pienā ir jābūt noteiktam skābuma līmenim, kas palīdzētu apturēt baktēriju augšanu gatavā sierā. Kad noteiktais skābums ir sasniegts, pievieno ierauga kultūru.

Tālāk seko fermentācijas jeb rūgšanas process, kad pienā esošais cukurs (laktoze) tiek pārvērsts pienskābē. Pienskābes veidošanās procesā piens pakāpeniski sabiezē, veidojot mīkstu biezpiena masu. No iegūtās masas atdala piena sūkalas. Lai iegūtu vajadzīgo konsistenci, jauniegūto siera masu karsē. Visbeidzot siera pagatavošanas process ir galā. Lai piešķirtu izteiktāku garšu, siera masai pievieno dažādas garšvielas, piemēram, sāli un zaļumus.

Philadelphia ir īpašs ar savu izteikti krēmīgo un maigo garšu. Tam būtībā ir universāls pielietojums gandrīz ikviena ēdiena receptē. Kā sastāvdaļu to lieliski var izmantot siera kūku pagatavošanai, uzkodām, mērcēm, zupām un pat gaļas ēdieniem.

Noderīgi zināt:

  • Pēc paciņas atvēršanas produkts savas garšas īpašības saglabā 1 nedēļu.
  • Siers netiek pagatavots no ģenētiski modificētas pārtikas. Augstās kvalitātes un drošības standarti ir šī zīmola pamatvērtības.
  • Produkts nesatur glutēnu.
  • Ēdiena pagatavošanā vislabāk izmantot istabas temperatūras krēmsieru. Ja siers tikko izņemts no leduskapja, to var ielikt mikroviļņu krāsnī uz 15 sekundēm, lai tas iegūst savu ideālo temperatūru.
  • Ļoti viegli pagatavot krēmsieru ar sev vēlamām garšvielām vai garšaugiem (it īpaši sezonā), kā arī neaizmirstat par iespējām pievienot tām augļu želejas vai ievārījumu padarot tās par nelielu našķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!