Foto: Publicitātes foto
Par vibratoru varētu dēvēt jebkuru seksa rotaļlietu, kas vibrē. Tomēr dažiem no vibratoriem ir vēl citi sīkāki iedalījumi un to precīzāki nosaukumi. Šoreiz stāstīsim par diviem populārākajiem vibratoru veidiem - klasiskajiem un multifunkcionālajiem.

Klasiskais vibrators ir fallistiska seksa rotaļlieta ar vibrāciju. Tos parasti izmanto penetratīvai vaginālai stimulācijai. Ja klasiskajam vibratoram ir ierobežojošā daļa pie pamatnes, tad to var izmantot arī anāli. Ierobežojošā daļa nepieciešama, lai rotaļlieta neieslīdētu pārāk dziļi anālajā atverē. Klasiskie vibratori var būt reālistiskā atveidojumā un izskatīties ļoti līdzīgi dzimumloceklim. Tomēr mazāk reālistiki modeļi ar ieliektāku formu ir vairāk piemēroti vaginālai izmantošanai, jo tie vairāk atbilst maksts anatomijai un ar tiem var efektīvāk stimulēt G-punktu.

Visbiežākā kļūda, ko mēdz pieļaut klasisko vibratoru izmantošanā, ir cerība, ka tā tikai jāievieto makstī, jāieslēdz vibrācija un jāgaida brīnums. Reti kuros gadījumos un tikai pie ļoti paaugstinātas maksts jutības iespējams sasniegt kulmināciju tikai no vaginālas stimulācijas. 75% sieviešu nepieciešama papildus klitorāla stimulācija, lai sasniegtu orgasmu. Tas ir tikai loģiski, jo klitors ir galvenais baudu sniedzošais orgāns. Klitora vienīgais uzdevums ir gādāt par baudu, bet maksts sieniņas lielākajā daļā gadījumu nav gana jutīgas, un tās pat nevar nosaukt par pilvērtīgu erogēno zonu.

Foto: Publicitātes foto
Lai klasiskā vibratora lietošana būtu maksimāli patīkama, pirmkārt, tas jālieto jau esošā uzbudinājuma stāvoklī. Neuzbudinātā ķermenī ievietojot vibratoru, tas var pat radīt nepatīkamas sajūtas. Vibrators ir jāuztver kā instruments, kas mums palīdz izreaģēt seksuālo spriedzi, nevis kā pašpietiekams aprīkojums, kas visu darbiņu paveiks mūsu vietā.

Otrkārt, ir jāpievērš uzmanība individuālajām baudas zonām. Tā var būt G-punkta stimulācija vai dzemdes kakliņa masāža, bet lielākajā daļā gadījumu paralēli klasiskajam vibratoram būs nepieciešama papildus klitorāla stimulācija. To var veikt ar pirkstiem, orāli vai citu seksa rotaļlietu – galvenais atrast sev vispatīkamāko kombināciju.

Multifunkcionālie vibratori ir tie, kuriem pie ievietojamās daļas papildus ir arī atzars klitora stimulācijai no ārpuses. Tos mēdz saukt arī par "zaķīšvibratoriem". Agrāk lielākoties šo mantiņu klitorālās stimulācijas daļa tika veidota zaķa austiņu formā, bet mūsdienīgākiem modeļiem, kas vairāk atbilst baudas anatomijai, šīs stimulācijas daļa vairāk atgādina astīti vai plaukstiņu, kas plašākā laukumā aptver gan klitoru, gan zonu tam apkārt.

Foto: Publicitātes foto
Visprecīzāko stimulāciju sniegs tie modeļi, kuri ir ar izliektu iekšējo daļu un platāku klitora stimulatoru. Arī laba mantiņas elastība būs lielisks palīgs, lai atrastu baudāmākos leņķus un pozīcijas.

Mantiņas ievietojamās daļas garums, diametrs un reljefs jāizvēlās atbilstoši individuālajai anatomijai un baudas prasībām. Viens no vispopulārākajiem un mūsdienīgākajiem vibratoriem "zaķīšiem" Fun Factory Miss Bi ir izteikti īss, kas rada mulsumu lielākajai daļai cilvēku. Tomēr šīs mantiņas garums ir atbilstošs vidējam maksts garumam, un šīs konkrētās rotaļlietas izliekums ir atbilstošs baudas anatomijai – tas ērti iegulst makstī un precīzi stimulē G-punktu. Rotaļlietas ārējā daļa rūpējas par klitora baudu. Šāda precīza un vienlaicīga konkrēto baudas zonu stimulācija spēj sniegt ātrus orgasmus pat pāris minūšu laikā!

Lai gan šī multifunkcionālā rotaļlieta ir lieliska solo rotaļām, to noteikti var izmantot arī ar partneri. Viss atkarīgs no pāra fantāzijas! Jau sen ir kliedēti mīti, ka šādas mantiņas izvēlās tikai vientuļās dāmas.

Kas jāņem vērā izvēloties vibratoru?

  • Vispatīkamākais un visdrošākais rotaļlietas materiāls būs silikons vai medicīniskais silikons, jo tas ir hipoalerģisks – pilnībā drošs saskarē ar gļotādu. Mazāk droši izmantošanā ir PCV, vinila un TPE materiāla vibratori, jo tie var radīt gļotādas kairinājumu, alerģiskas reakcijas un piena sēnīti.
  • Rotaļlieta būs jaudīga un ūdensizturīga tikai, ja tā būs uzlādējama. Rotaļlietas ar baterijām nebūs tik ūdensdrošas, un tām būs daudz mazāka jauda un īsāks darbības laiks.
Foto: Publicitātes foto
  • Elastība gan vaginālajā daļā, gan klitorālajā daļā lieliski palīdzēs atrast baudāmākās stimulācijas pozīcijas.
  • Rotaļlietas rokturim jābūt ērtam un pogu vadības panelim saprotamam un viegli operējamam, lai tas atvieglo mantiņas lietošanu nevis sarežģī.
  • Vibratoru vienmēr jāizmanto kopā ar ūdens bāzes lubrikantu. Nav ieteicams lietot silikona bāzes lubrikantus, jo tie var bojāt mantiņas materiālu un iekļūt tās mehānismā, to sabojājot.

Te atradīsi kvalitatīvākos klasiskos vibratorus.

Apskati arī efektīvāko multifunkcionālo ''zaķīšu'' izlasi.

Nākamajā rakstā stāstīsim par klitora vibratoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!