Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Festivāli ir laiks un vieta, kur ne tikai baudīt kvalitatīvu mūziku un priekšnesumus, bet paskatīties uz citiem un parādīt sevi. Pārtapt! Neraugoties uz to, ka jauna darba nedēļa ir sākusies, foto izlase, lai gremdētos atmiņās un atskatītos uz festivāla lieliskākajām, aizraujošākajām, neierastākajām stila idejām un tēliem.

Otro reizi pēc kārtas mūzikas festivāls "Positivus" notika Rīgā, Lucavsalā. Divas dienas uz lielākām un mazākām skatuvēm varēja baudīt "Alt-J", "Sleaford Mods", "Emotional Oranges", "Little Big", "Perestroika", "Martas asinis", Gustavo, Tomija Keša, Sema Smita un daudzu citu mūziķu uzstāšanos. Bez koncertiem varēja vērot "Comedy Latvia" sniegumu, izdejoties "Silent Disco" zonā, piedalīties tādās adrenalīnu veicinošās atrakcijās kā zip-line, karuseļi, katapulta, un daudz ko citu.

Festivāla apmeklētāju garderobes uzdevums nebija viegls. Bez efektīga tēla tam bija jābūt tik funkcionālam un daudzpusīgam, lai sevi pasargātu saules svelmē un nodrošinātos pret iespējamo negaisu. Šogad lietus nepārsteidza, bet izaicinājums bija smiltis, kas karstajos saules staros bija pārvērtušās pelēkos putekļos un šajā tonī iekrāsoja kā tērpus, tā kājas. Ērtākais veids, kā demonstrēt savu unikālo personību, bija aksesuāri un grims. Krāsainas, spilgtas, ekstra lielas un mazas saulesbrilles, meikapā dominēja gliteru un pērļu mirdzums, matu krāsas kā varavīksnes joslas, bet kārtojumos – bizītes un dredi. Atbilstoši festivāla urbānajai lokācijai un mūzikas žanriem apmeklētāju garderobē dominēja hip-hop stila platās bikses un miniatūri, vēderpresi atklājoši krekliņi. Modes policijas bonusa punkti tiek piešķirti apmeklētājiem, kuri bija drosmīgāki un karnevāla tradīcijās bija pārģērbušies par seriāla "Pludmales patruļa" glābējiem, cietumniekiem oranžos kombinezonos, policistiem, kovbojiem, indiāņiem un pat Ziemassvētku vecīti.

Aplūko galeriju, un, iespējams, kādā kadrā atradīsi pats sevi!

Aizraujošākos foto mirkļus no pirmās festivāla dienas atradīsi šeit un te – kāda bija "Positivus 2023" otrā diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!