Foto: Vida Press

Aizvadītajā svētdienā, 28. februārī, norisinājās viens no gada gaidītākajiem notikumiem Amerikas šovbiznesa pasaulē – ikgadējā, nu jau 88. pēc kārtas, "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija. Kamēr daļa kino entuziastu pauž neviltotu sajūsmu par balvas laureātiem, kuru lokā nu ir arī aktieris Leonardo Dikaprio, bet citi apspriež pasākuma viešņu stila veiksmes un neveiksmes, Viņa.lv piedāvā ieskatu spilgtākajos, elegantākajos un krāšņākajos dīvu tēlos, kas šogad izcēlās ar īpašu grimu un matu sakārtojumu.

Jāpiebilst, ka, pošoties svinīgajam pasākumam, liela daļa dāmu izvēlējās akcentēt savu tērpu, iespaidīgajām kleitām pieskaņojot neitrālu grimu un elegantu matu sakārtojumu. Taču daļai pasākuma viešņu izdevās demonstrēt arī patiesu ekstravaganci, spēlējoties ar košiem toņiem un neordināriem akcentiem.

Fotogalerijā piedāvājam aplūkot Holivudas dīvas, kuras uz sarkanā paklāja mirdzēja visspožāk. Iespējams, kādu no zvaigžņu grima vai frizūru idejām vari aizgūt arī tu – pārvērt ikdienišķus mirkļus sarkanā paklāja cienīgos notikumos!

Jau vēstīts, ka 88. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā galveno "Oskara" statueti par gada labāko filmu saņēmusi kinolente "Spotlight" ("Uzmanības centrā"), kas ir balstīta uz patiesiem notikumiem un vēsta par to, kā "The Boston Globe" žurnālisti atmaskoja baznīcas paspārnē notikušos pedofilijas gadījumus.

Savukārt balvu par labāko režisora darbu otro gadu pēc kārtas saņēma Alehandro Gonzaless Injaritu (Alejandro González Iñárritu) par filmu "The Revenant" ("Cilvēks, kurš izdzīvoja"). Pēdējoreiz kāds režisors statueti divus gadus pēc kārtas ir saņēmis 1950. gadā.

Par labāko aktieri galvenajā lomā atzīts Leonardo Dikaprio, kurš "Oskaru" saņēmis par galveno lomu dramatiskajā filmā "The Revenant" ("Cilvēks, kurš izdzīvoja"). Šis ir pirmais viņa "Oskars", lai gan savas karjeras laikā talantīgais aktieris balvai nominēts sešas reizes.

Savukārt "Oskaru" nominācijā "Labākā aktrise galvenajā lomā" saņēmusi Brī Larsone (Brie Larson) par lomu filmā "Room" ("Istaba"). Šī ir pirmā viņas ASV Kinoakadēmijas balva.

Vairāk par ceremonijas nominācijām un laureātiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!