Foto: Publicitātes foto
Vasarā ir jāpaspēj uz darbu, atpūsties un vēl dažādas svinības apmeklēt. Karstākajā atlaižu laikā ieklausies stilistes Indras Salcevičas modes padomos.

Kāzu viesu mode

Pucējoties saviesīgiem pasākumiem vasarā, piemēram, kāzām, tirdzniecības centra "Domina Shopping" stiliste Indra Salceviča iesaka pirkt klasiska piegriezuma drēbes, lai tās kalpotu gadiem ilgi, piemēram, satīna vai zīda kleitu. Nekonkurē ar līgavu, nekad netērpties baltā, ja vienīgi tas nav noteikts kāzu ielūgumā.

Vienmēr izvēlies videi atbilstošu tērpu, tāpēc noskaidro, kurp dodies. Ja kāzas paredzētas pludmalē, droši velc linu, ja restorānā vai muižā – vakartērpu vai kokteiļkleitu. Džinsus atstāj mājās! Vasaras sezonā īpaši vērība būtu jāpiešķir arī matiem un grimam. Ja daudz svīsti, neaizraujies ar pārlieku smagām grima kārtām un stingrām matu lokām, jo ilgi tās neturēsies. Pievērs uzmanību apaviem, jo arī tiem jābūt videi pieskaņotiem: augsti papēži piestāvēs restorāniem un pilsētai, brīvdabas kāzu svinībās labāk iederēsies zempapēžu laiviņas, kas tagad ir īpaši aktuālas.

Festivālu modē ļauj vaļu fantāzijai un esi radoša!


Bohēmisks stils festivālos joprojām ir aktuāls – džinss, āda, ziedi, dažādas faktūras. Nebaidies dažādot savu tēlu un atsvaidzināt to ar dažādiem aksesuāriem. Velc zābakus vai kedas, ko vien vēlies! Ja vēlies būt koša – esi, bet, ja vēlies būt dumpinieciski tumša – dari tā. Festivālos vari būt gan traki stilīga, gan gluži pretēji – super nopietna. Atrodi sevi, dauzies, piedzīvo kādu lomas spēli, jo festivāls ir vieta, kur attiecībā uz stila izvēli nav noteikumu.

Ko vilkt uz darbu?


Neko, kas piemērots pludmalei. Darba vidē nevajadzētu izvēlēties kreklus ar palmu apdrukām, īsus šortus, caurspīdīgus peņuārus. Izvēlies videi atbilstošas drēbes. Un, lai cik skaistas būtu kājas vai karsts laiks, tomēr svārku, kleitas vai šortu garumam jābūt "pieklājīgam".

Stiliste iesaka vilkt viegla auduma kreklus, t-kreklus vai topus zem žaketes. To pašu, ko rudenī, tikai darinātu no cita auduma – daudz vieglāka un elpojoša. Žaketi var aizvietot arī ar izmērā lielāku kreklu. Velc viegla auduma kleitu, bet ja tā ir caurspīdīga, velc zem tās kombinē. Izvēlies klasiska dizaina sandales vai kurpes. Vadies pēc savas darbavietas un amata pienākumu nozīmes. Ja darba specifika ļauj būt sportiskākam, tad vari atļauties arī iekļaut sportiskai garderobei raksturīga dizaina tērpus, piemēram, buktētas bikses kombinēt ar hūdiju un kedām.

Ceļo ar stilu

View this post on Instagram

A post shared by Vani Verma (@vagavoom)


Dodoties vasaras ceļojumā, Indra Salceviča aicina mēreni saplūst ar "masu". Piemēram, Parīzei piestāvēs svītraini raksti, tīras krāsas – melnas, sarkanas, zilas. Brīvs piegriezums – platas bikses un plandoši svārki – , kā arī izcelta vidukļa līnija. Venēcijai piestāvēs konservatīvāks kostīms ar stingru salmu platmali, Barselonā – dabīgu toņu, etniskas un puķainās kleitas, pleca soma, Nicā – kaut kas šikāks, ar vakartērpiem raksturīgākiem fliteru, kristālu elementiem. Nebaidies ceļot ar stilu, velc ērtas drēbes un neaizmirsti par saulesbrillēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!