Foto: Shutterstock

Kleitas ir sievišķības simbols un lielisks apģērba gabals, lai to piemērotu jebkurai dzīves situācijai, pasākumam vai tā brīža noskaņojumam. Izvēle ir tik plaša, ka ir grēks šo sievišķīgo ieroci neizmantot – īpaši, ja runājam par šīs vasaras sezonu, kurā mums priekšā tik daudz skaistu pasākumu un notikumu!

Bērnu un draugu jubilejas, izlaidumi, kāzu sezona, pikniki un dārza pasākumi, romantiski randiņi un kārtīga izdejošanās zaļumballē – tas viss mūs gaida jau drīzumā! Lai palīdzētu sapucēties, vizuālā tēla stiliste Krista Timze dalās ieteikumos, kāda tipa kleita katram saviesīgajam pasākumam piestāvētu vislabāk – kāds piegriezums būs visērtākais, kādu apdruku ieteicams izvēlēties un kuros gadījumos ļauties eksperimentiem.

Bērna/drauga/radinieka izlaiduma apmeklējums


"Izlaidumi ir oficiāli pasākumi, līdz ar to šeit jālūkojas pēc klasiskas, elegantas kleitas, kura lieki neizceļas. Ja kādam gribas patrakot ar kleitas izvēli, ļaujiet to darīt absolventiem.

Mans ieteikums – neizvēlēties pārāk īsa garuma jeb mini. Bet, ja ļoti gribas, tad noteikti lūko, lai augšdaļa ir slēgta. Atturies no košiem toņiem un spilgtām apdrukām. Droši velc no skapja laukā mazās melnās vakarkleitas, ar tām nekad nevar nošaut greizi."

Saviesīga dārza ballīte neformālā gaisotnē


Dārza ballītes ir lieliska iespēja "uzziedēt". Te ir laiks kleitām ar skaistu ziedu apdruku, viegliem, gaisīgiem audumiem un piegriezumiem. Ja ballīte ir neformālā gaisotnē, tad kleitas garums ir atkarīgs tikai no tā, cik ērti tajā jūtaties.

View this post on Instagram

A post shared by Paulina (@vesppau)

Kokteiļu vakars ar draudzenēm kādā kafejnīcā


Ak, dāmas! Kokteiļu vakars ar draudzenēm – te nav robežu. Droši liec iztēli lietā un velc savu viskošāko, visseksīgāko, kaut visīsāko kleitu un izbaudi vasaras vakaru ar savām meitenēm. Te nav jābaidās izskatīties pārāk izaicinoši. Draudzenes sapratīs!

View this post on Instagram

A post shared by Paulina (@vesppau)

Zaļumballe Latvijas laukos


Vismaz vienu zaļumballi šovasar jāizbauda ikvienam no mums! Te ir atkal laiks ziediem, apdrukām, gaisīgiem audumiem, tā, lai viegli kustēties šlāgerdziesmu pavadījumā.

View this post on Instagram

A post shared by Thanya (@thanyaw)

Randiņš dabā


Jā, vasara ir arī iepazīšanās un randiņu laiks, kad sirds bieži pukst straujāk. Te ir tikai viens atslēgvārds, un tā ir romantika. Ļaujies sievišķīgam, romantiskam noskaņojumam ar kleitu, kurā noteikti jūties ērti. Gaišs audums, varbūt viegli caurspīdīgs, ar drapējumiem vai kādiem citiem elementiem, detaļām.

View this post on Instagram

A post shared by Paulina (@vesppau)

Kāzas kādā skaistā viesu namā


Atzīstu, ka atrast kleitu, lai apmeklētu kāzas, ir sarežģīts uzdevums. Pāris lietas, kas jāpatur prātā – izvairīties no ļoti košām krāsām un vakarkleitu varianta, ja kāzas nav plānotas greznā pilī. Jāizvairās no pārāk lieliem atkailinājumiem, spožumiem. Jāizvēlas mierīgus toņus, elegantus piegriezumus. Ja gribas kleitu ar odziņu – ar drapējumiem, šķēlumiem un tamlīdzīgi –, galvenais, lai tā ir vieglā tonī."


Vēl citas idejas, kā viesiem ģērbties, pošoties uz kāzām, atradīsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!