Foto: Vida Press
Grima paņēmiens un tendence, kā imitēt saulē iesauļotu, mirdzošu un veselīgu ādu, ieguvusi "Latte" dzēriena nosaukumu. Jo tā pievilcība izraisa tādu pašu atkarību kā kofeīnu saturošais dzēriens.

""Latte" grims ir tāds pats kā dzēriens. Ar fokusu uz brūniem, ādas krāsu imitējošiem toņiem un bez jebkādām izteiksmīgām kontūru līnijām," izdevumā "Vogue" skaidro grima māksliniece Keitija Melingere. Šo, atkal jau sociālajos tīklos dzimušo aktualitāti, uzsākusi influencere Reičela Riglija (@rachelrigler), kura iedvesmojusies no kāda 2018. gadā radīta grima mākslinieces Tanielles Džejas meikapa. Arī pati Džeja šo ideju atzinīgi novērtējusi: "Dievinu arī "Latte" nosaukumu, jo tas precīzi ilustrē paņēmiena būtību."

Tehnika

@rachelrigler LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers :) #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen ♬ original sound - Rachel Rigler

Vasarai (lai kāda mums tā arī būtu) piestāv viss, kas ir vienkāršs, relaksēts, dabisks, viegls un ar minimālu piepūli panākams. Izmantojot iecienītāko tonālo, BB vai CC krēmu, izdevumā "Byrdie" Reičela Riglija iesaka degunu nenosegt, lai radītu ilūziju, ka kosmētika netiek lietota. Pēc tam jāizmanto konturējošs krēma konsistences līdzeklis, un tas jāklāj gar matu līniju, uz vaigu kauliem un žokļa. Korektoram jābūt vienu vai divus toņus gaišākam (pārāk gaiša toņa izvēle mazinās vēlamo, bronzējošo efektu) un tas klājams uz iekšējiem un ārējiem acs kaktiņiem, ap degunu, uz zoda un pieres. Tas viss "jāizpludina" ar mitru sūkli vai otiņu un jānofiksē ar caurspīdīgu pūderi. Bet uz konturētajām zonām jāuzklāj pūdera konsistences bronzeris, kas piešķirs izteiksmīgāku toni un kalpos arī kā fiksators. Toņiem jābūt karameles, dzeltenā un olīvkrāsas apakštonī, un nevis bronzeriem tipiski silti oranžajos vai sārtajos. Nedrīkst piemirst, ka bronzeris jāklāj arī uz deguna gala, lai veicinātu "saules skūpsta" efektu.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Maigai plakstiņu ieēnošanai būs nepieciešama "viegla" roka. Vispirms jāizmanto (krēma konsistences) tumši brūnas ēnas ar vēsu apakštoni kā bāzi, pēc tam pūdera struktūras silti brūnas ēnas un akcentam – zelta krāsa mirdzums acs iekšējā stūrī. Tendences autore iesaka apakšējo skropstu līniju iezīmēt ar "taupe" krāsas ēnām, bet ūdens līnijā izmantot tumši brūnu laineri. Izdevumā "Vogue" grima māksliniece Keitija Melingere iesaka arī citu paņēmienu – gar skropstu līniju klāt brūnu zīmuli un to izsmērēt ar pirkstiem vai otu. Tā, lai nav konkrētu, asu līniju.

Attiecībā uz lūpu krāsas izvēli, jāatsakās no pārāk rozīgiem toņiem. Ja lūpas dabiski ir izteikti sārtākas, toņa maskēšanai noderēs korektors. Miesas krāsas kontūrzīmulis, mirdzošs lūpu spīdums – viss, kas liecina, ka vasara pavadīta pludmalē.

"Manuprāt, vasarā cilvēkus vairāk piesaista meikaps, kas ir viegls un relaksēts. Mēs nevēlamies tērēt laiku detalizētam grimam, kas karstuma ietekmē vienkārši izkūst. Tāpēc "Latte" ir ideāls un pat tveicē lietots, vēl stundām ilgi izskatīsies lieliski," izdevumā "Vogue" reklamē meikapa māksliniece Karolīna Dalī.

Izmantotie avoti:
The Viral 'Latte Makeup' Trend Is a New Take on Bronzed Goddess Beauty / Calin Van Paris, Vogue
The Latte Makeup Trend Was Basically Made for Jennifer Lopez / Tish Weinstock, Allure
TikTok's Latte Makeup Trend Was Made For Summer / Isabella Sarlija, Byrdie

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!