Foto: Vida Press
Gluži kā ceļojot telpā un laikā, modē ir atgriezusies 2000. gadu sociālā tīkla “MySpace” laikmeta frizūra – matu krāsojums līnijās.

Mode ir cikliska, arī 23 gadus vēlāk, jūsma par visu, kas saistīts ar šo ēru turpinās. Ne velti, tam ir pat savs termins – y2k (jeb "year two thousand"). Šoreiz ironiskā manierē par perioda naivumu un vulgaritāti.


2000. gadu sociālais tīkls "MySpace" bija vietne, kur personības simbols bija muzikālā gaume un tai noteikti bija jāatspoguļojas garderobes izvēlēs un matu sakārtojumā. Augumam piegulošas bikses, dramatiski melns acu ēnojums, metāla ķēdes pie biksēm, bet mati tik raibi un grafiski kā jenota kažociņš.


Sociālā tīkla "TikTok" lietotāji krāso un pamāca (tēmturis #RaccoonTail), slavenības – popzvaigznes Rianna un emo dīva Avrila Lavinja popularizē. Iesaistījušies ir visi, kuri tiecas pēc galējībām – nostalģijas un unikalitātes.

@cyb3rfa1rie new hair :D #hair #pinkhair #raccoontail #raccoontails #alt #twotone #diy #haircut #vampirebangs ♬ original sound - user29067855419


Tā kā frizūras izcelsme meklējama drūmi noskaņotajā emo kultūrā un tā kādreiz izskatījās cilvēki, kuri izklaidējās panku bāros un apmeklēja pagrabstāvos organizētos koncertus, šis matu krāsojums ir kā uzsauciens pasaulei – esmu dumpiniecisks, mežonīgs, citāds un oriģināls!


Šī frizūra ir vēl viena pašizpausmes iespēja, kad nav viena pareiza vai nepareiza paņēmiena. Krāsu palete, līniju biezums un to savstarpējais attālums ir katra paša ziņā. Un ja stila ziņā notiek atskatīšanās pagātnē, par laimi, tehnoloģijas attīstību turpina. Nav jācīnās ar drebošu roku, līmlenti un trafaretiem, jenota "asti" var dabīgajiem matiem pieaudzēt, vai vēl vieglāk – reizi pa reizei tajos iespraust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!