Foto: Shutterstock
Ja cīnies ar sejas ādas problēmām, ļoti iespējams, pie vainas ir nevis tava organisma hormonālais stāvoklis, ādas tips kopumā, iedzimtība vai nepiemērota uztura un kosmētikas produktu izvēle, bet gan paradums dienu sākt ar kūpošu tasi kafijas, uzmundrinošo dzērienu baudot arī tālākā dienas gaitā, turklāt, regulāri, uzskata mediķi.

Tā kā kafija organismu padara skābu, tā pH līmeņa izmaiņas likumsakarīgi atsaucas arī uz mūsu ādas izskatu un veselību. Tāpat, kā apgalvo dermatologi, kofeīns izjauc arī organisma hormonālo līdzsvaru, pazemina mūsu noturību pret stresu un darbojas kā diurētiķis, veicinot organisma dehidratāciju.

Rezultātā, kombinējoties iepriekš minētajiem faktoriem, sejas ādas problēmas var saasināties, veicinot aknes uzliesmojumus vai vienkāršu izsitumu un nosprostotu poru rašanos.

Šai sakarā, lai pārbaudītu, cik spēcīga ir kafijas korelācija ar problemātisku sejas ādu, bloga byrdie.com autores nolēmušas to pārbaudīt, uz mēnesi atsakoties no kofeīnu saturošu dzērienu lietošanas uzturā.

Rezultātā piefiksēts, ka pirmo divu nedēļu laikā atteikšanās no kafijas vērā ņemamas pārmaiņas izskatā nav radījusi – hormonālā līmeņa svārstību rezultātā tāpat novēroti ierastie izsitumi un problemātiskas ādas pazīmes, tomēr trešās nedēļas laikā brūces sadzijušas, jaunām pūtītēm vietā nemetoties, kā arī uzlabojoties ādas tonim, kā rezultātā seja patiešām izskatījusies veselīgāk.

Tāpat piefiksēta ādas mitruma līmeņa uzlabošanās – pēc triju nedēļu ilgas atturēšanās no kafijas izzuduši ādas sausie pleķīši un izlīdzinājies tās tonis, ādai pat šķietami starojot.

Rezultātā, apkopojot pētījuma gaitā novērotās izmaiņas izskatā, bloga autores secinājušas, ka atteikšanās no kafijas ilgtermiņā varētu sniegt vēl lielākus uzlabojumus tā izskatā un veselībā. Tāpat eksperimenta dalībnieces pārsteidzis enerģijas pieplūdums, neraugoties uz pieņēmumu, ka tās tieši trūks, atņemot organismam dienišķo kofeīna devu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!