Foto: Shutterstock
Pētījumi un aptauajs liecina, ka pārmērīgi paplašinātas poras ir katrai ceturtajai sievietei. Ja arī tu esi viņu skaitā un speciālie kosmētikas produkti sejas izskatu uzlabo vien īslaicīgi, iepazīsties ar ārvalstu skaistumkopšanas ekspertu ieteikumiem poru mazināšanai!

Regulāri noskrubē ādu

Lai attīrītu ādu no atmirušajām šūnām, kas savukārt aizsprosto poras, regulāri noskrubē to! Izmanto gan dabiskus skrubjus, ko vari pagatavot pati, piemēram, sajaucot auzu pārslas ar medu, gan ķīmiskus, kas ādu attīrīs arī tās dziļākajos slāņos!

Tīri ādu

Divreiz dienā notīri sejas ādu ar tās pH līmenim atbilstošu pieniņu. Tāpat vari izmantot arī nu jau popularitāti guvušās sejas tīrīšanas birstītes, kas reizē arī masēs to.

Lieto saules aizsargkrēmu

Kaitīgais saules starojums liek ādai lēnāk un vājāk izstrādāt dabisko kolagēnu, kā arī radīt jaunas šūnas. Rezultātā āda kļūst ļenganāka, bet poras – attiecīgi, lielākas.

Tvaicē seju

Tvaiki atvērs poras un attīrīs tās, kā arī, ja lietosi ēteriskās eļļas, tās labvēlīgi iedarbosies uz ādu. Pēc tvaicēšanas procedūras seju noskalo ar vēsu ūdeni, ļaujot porām aizvērties, kā arī atceries, ka jāuzmanās ar tvaiku temperatūru, lai āda neapdegtu.

Rūpes pēc sportošanas

Ja intensīvi sporto, tad lieto pēc iespējas mazāk kosmētikas treniņa laikā, tā novēršot poru aizsprostošanos! Tāpat pēc katra treniņa obligāti lieto mitrinošu krēmu, kas mazinās ādai nodarīto kairinājumu sportošanas radītās svīšanas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!