Jautājums: Varbūt varat man palīdzēt ar padomu? Ļoti gribu uztaisīt plastisko operāciju (palielināt krūtis un uzlabot formu), bet nu esmu strupceļā, jo nezinu īsti, kādu ārstu lai izvēlos... Kam īsti jāpievērš uzmanība?? Viņu ir tik daudz... Un cenas arī aptuveni vienādas, bet gribētos jau vislabāko ārstu un implantu. Jau iepriekš paldies!

Atbild “Veselības centra 4” plastikas ķirurģe Evija Rodke un ķermeņa estētikas terapeite Linda Bāliņa:

Silikona implanti ir ļoti dažādi - pilienveida, apaļi, gludas un teksturētas (matētas) virsmas, augstā profila, zemā profila, tos var likt gan zem piena dziedzera, gan zem muskuļa, implanti satur gan šķidro, gan gēlveida silikonu utt.

Sīkāk par to veidiem un atšķirībām izskaidros plastikas ķirurgs un arī ieteiks Jums visatbilstošāko izmēru un veidu. Galvenais, lai krūtis pēc operācijas izskatītos dabiskas un atbilstu auguma proporcijām! (Jāatzīst, ka Latvijā implantu lielums nepārsniedz D izmēru.)

Plastiskās operācijas var veikt jebkurā vecumā, taču implanti ir jāmaina pēc 20 līdz 25 gadiem (tāds ir implantu garantijas laiks). Implanta ielikšana netraucē bērna barošanu ar krūti, jo netiek skarts dziedzeris un piena vadiņi. Ārsta izvēle jāatstāj savā ziņā, jo vienam cilvēkam viens ārsts var patikt, otram - nē.

Alternatīva - fizikālā terapija

Ja nav pārliecība par to, ka tiešām vēlas veikt plastisko operāciju, vēlams apmeklēt ķermeņa estētikas speciālistu. Apskatot krūtis, speciālists izvērtēs, vai vēlamais rezultāts panākams, pielietojot aparātkosmetoloģijas iespējas, vai arī nepieciešams apmeklēt plastikas ķirurgu.

Iespējams, ka vēlamo rezultātu var iegūt ar krūšu korekcijas terapijas palīdzību, neiejaucoties ķirurģiski! Pēc konsultācijas izstrādā terapijas plānu un individuālu krūšu kopšanas programmu mājas apstākļos. Protams, pirms procedūrām jāveic krūšu audu ultrasonogrāfiskā izmeklēšana un, ja nav krūšu slimības, krūtis var palielināt vai to formu uzlabot ar aparāttehnoloģiju palīdzību.

Tā kā krūšu formu un apjomu ietekmē arī gluži ikdienišķas lietas, piemēram, ikmēneša menstruācijas, (pirms tām krūtis parasti piebriest), šajā laikā nav vēlams veikt kosmētiskas procedūras. Ar aparāttehnoloģiju palīdzību krūtis var adekvāti palielināt (no 2-4 cm), pacelt (par 3-4 cm) un tonizēt.

Ja pēc pirmās procedūras vērojams rezultāts, tad var garantēt rezultātu arī turpmāk. Turklāt pirms plastiskās operācijas veiktās procedūras netraucēs plastiskajai ķirurģijai. Tieši pretēji - kalpos kā pamatprocedūras (medicīniska aprūpe) vēlamā efekta sasniegšanai, piemēram, vakuummasāža attīra krūšu audus, lai garantētu labāku rezultātu ķirurģijai.

Krūšu vizuālā izskata problēmu gadījumā, ja krūtis ir mazas, neizskatīgas formas vai, ja tās ir noslīdējušas un zaudējušas tvirtumu, tiek piedāvātas dažāda veida procedūras. Piemēram, impulsveida vakuummasāžu veic, pielietojot speciālu plastikāta, spiediena maiņas krūšturi – aplikatoru un īpašus kosmētiskos līdzekļus. Kosmētiskos nolūkos, spiediena maiņas ietekmē, tiek veicināta krūšu ādas elastība un adekvāta krūšu pacelšana, palielināšana vai samazināšana.

Ultraskaņas terapijas laikā, pielietojot ultraskaņas aparāta "uzgali", krūšu ādā tik iemasēti (ievadīti) kosmētiskie līdzekļi, kuru sastāvā ietilpst ādu formējošas vielas. Tā rezultātā krūšu āda tiek attīrīta, mitrināta un barota, kā arī, pateicoties tonizējošiem kosmētiskiem līdzekļiem, āda kļūst stingrāka un krūtis tvirtākas.

Elektromiostimulācijas laikā, muskulatūras slodzes darbības rezultātā, tonizējas krūšu muskulis un uzlabojas ādas elastība, kas nodrošina krūšu pacelšanu un apjomīgāka krūšu izskata iegūšanu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!