Foto: Shutterstock
Decembris ir svētku mēnesis, un, lai kliedētu tumšā laika radīto drūmo noskaņojumu, gan mūsu apkārtnei un izskatam, gan iekšējām sajūtām šomēnes vajadzētu būt pēc iespējas krāšņākām un svinīgākām.

Līdz Ziemassvētkiem ir atlikušas vien nepilnas četras nedēļas, un, ja tas vēl nav paspēts, ir laiks ķerties pie dāvanu sarūpēšanas, kā arī mājokļa uzkopšanas un, protams, arī sevis sapošanas.

Neraugoties uz pirmssvētku rosību, noteikti nevajadzētu aizmirst atvēlēt laiku rūpēm arī par savu skaistumu. Šai ziņā lielisks palīgs būs matu griešanas un krāsošanas kalendārs decembrim, kas palīdzēs izvēlēties vislabvēlīgāko laiku ideālā matu sakārtojuma iegūšanai.

Rūpējoties par matu veselību pēc Mēness ritmiem, svarīgi ir ievērot, ka visas matus barojošās, nostiprinošās un atjaunojošās procedūras un maskas labāk iedarbosies augoša Mēness laikā. Tāpat šai periodā nogrieztie mati ataugs ātrāk. Šajā decembrī tas ir laiks no 11. līdz 25. datumam.

Savukārt visas attīrošās un pretblaugznu maskas efektīvākas būs tad, ja tās tiks veiktas dilstošā Mēnesī. Matu griešana šajā laikā labvēlīgi ietekmēs matu saknes, taču tie ataugs lēnāk. Mēness būs dilstošs no 1. līdz 11. decembrim, kā arī mēneša beigās no 25. līdz 31. decembrim.

Vislabvēlīgākās dienas frizētavas apmeklējumam 2015. gada decembrī ir 1., 21. un 31. datums. Savukārt visnelabvēlīgākās – 4., 10., 19., 20. un 26. decembris.

Precīzi laiki un sīkāks decembra mēneša datumu apskats atrodams šeit.

Labvēlīgās, nelabvēlīgās un neitrālās dienas matu griešanai un krāsošanai aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, tā stāvokli zodiaka zīmēs, Mēness dienu enerģētiku, čika laikus un citus Mēness aspektus.

Turpinājumā piedāvājam dažas idejas ikdienas un svētku frizūru veidošanai, kas noderēs, gan gatavojoties dažādām svinībām, gan padarot decembra dienas krāšņākas.

A photo posted by Vika (@vika_vikusik) on Dec 1, 2015 at 11:32pm PST

A photo posted by STRIGA™ salon (@strigasalon) on Dec 1, 2015 at 11:20pm PST

A photo posted by @marianna2127 on Nov 30, 2015 at 1:03pm PST

A photo posted by Mariel (@marielvangerbig) on Nov 28, 2015 at 6:46pm PST

A photo posted by ! StyleSouls (@stylesouls) on Dec 1, 2015 at 1:04pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!