Foto: Shutterstock
Vasarā tā vien gribas atvēsināt seju ar ledu, bet skaistumkopšanas speciālisti saka, ka tas jādara visu gadu. Ledus kubiņu kompreses un sejas masāžas funkcionē kā dekoratīvās kosmētikas bāze, tūskas likvidētājs, iekaisumu mazinātājs un pat slepenais ierocis vaigu kaulu akcentēšanā.

Sociālā tīkla "YouTube" influencere, modele, grima māksliniece Liza Eldridža dievojas, ka sejas apstrādāšana ar ledu palīdz agrās rīta stundās un pēc pārlidojumiem, kad ķermeņa "iekšējais pulkstenis" neatbilst ierastajai laika zonai. Estētiķe Renē Roulo izdevumā "Vogue" zvēr, ka ledus palīdz pūtīšu ārstēšanā un apsārtuma mazināšanā. Svaigie, veldzējošie ledus kubiņi, īpaši, ja tapuši no zaļās tējas vai kafijas, var uzlabot asinsriti, samazināt poras, nomierināt iekaisuma procesus, ādai likt izskatīties tīrai un mirdzošai.

Pastiprina skaistumkopšanas produktu iedarbību

Slavenību estētiķis Ole Henriksens, lai gan ikdienā nodarbojas ar drastiskākam sejas pārveidošanas-uzlabošanas operācijām, arī savās procedūrās iekļauj ledus gabaliņus. "Ledus ievērojami uzlabo asins cirkulāciju, kas ādai sniedz veselīgu mirdzumu," viņš stāsta "Vogue". Speciālists izmantojot mežrozīšu sēklu tēju, jo tajā ir daudz C vitamīna, un zaļo tēju tajā esošo antioksidantu dēļ. Viņa tehnika ir ledus gabaliņus ievīstīt plānā kokvilnas drānā un ar to masēt ādu. Ledusaukstā masāža palīdzēs ādai labāk uzsūkt skaistumkopšanas produktus. Renē Roulo precizē: "Ja uzklājat serumu un pēc tam ādu masējiet ar ledu, kapilāri sašaurinās un rodas velkošs efekts, kas palīdz seruma sastāvdaļām dziļāk iesūkties ādā." Bet slavenību skaistumkopšanas meistare Džonanna Čeha ledus masāžu izmanto, kad uz sejas uzklāta barojoša maska.

Jūtīgākai ādai un dvēselei Ole Henriksens iesaka citu alternatīvu nekā redzams video, kur seja tiek iegremdēta ar ledu pildītā traukā. Līdz trešdaļai piepilda trauku ar pilnpienu (satur šūnu atjaunojošo A vitamīnu un pienskābe ir kā pīlings), tam pievieno ledus gabaliņus un šajā atsvaidzinošajā kokteilī izmērcē sejas drāniņu. "Turiet to uz sejas 15 sekundes, noņemiet un atkal atvēsiniet. Tā kādas piecas reizes," viņš pamāca.

Sejas skulpturēšanai

Tūskas mazināšanai un, kā speciālisti apgalvo, arī vaigu kaulu skulpturēšanai, sasaldēti piena ledus gabali jāizmanto masāžas veidā. Virzienā no zoda centra, gar žokļa līniju līdz auss ļipiņai, pēc tam uz augšu, virzienā uz vaigu kauliem, zem acīm un pāri pierei. Masāža jāveic piecas minūtes, lai panāktu nostiprinošu, konturējošu efektu.

Iekaisumiem

Lai gan izsitumu un cistisko pūtīšu cēlonis ir baktērijas, aukstuma deva var mazināt sāpes un, sašaurinot asinsvadus, iekaisumu. Renē Roulo recepte ir kontrasti – pārmaiņus, ciklos pa sešiem atkārtojumiem, izmantot ledus gabaliņus un siltu kompresi. "Tiek stimulēta asinsrite, ķermeņa imūnsistēma var nomierināties, attīrīt izsitumus un cistas," tā Roulo.

Ja ādas problēma ir apsārtums vai rozācija, eksperti brīdina, ka nedrīkst uz sejas klāt neko, kas ir pārāk auksts vai karsts. Tomēr ādas pietvīkumu mazināt ļaus tas, ja uz augšlūpas uzliks ledus kubiņu. Tā ir receptoru vieta, kas atdzesēta sašaurina asinsvadus.

Bez maisiņiem zem acīm

Lai mazinātu maisiņus zem acīm, Džoanna Čeha iesaka ledu izmantot divos veidos: "No kumelīšu tējas ledus gabaliem veidotu kompresi uz pāris minūtēm jāuzklāj uz acīm. Vai arī ledus gabaliņus ietin marlē un ar apļveida kustībām tos virza uz iekšējiem acu kaktiņiem, tad virzienā uz augšu un uz pieri." Pietūkuma mazināšanai lielisks būs arī ledus no kafijas, jo tās sastāvā esošais kofeīns palīdz mazināt tūsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!