Foto: Shutterstock
Iespējams, arī tu esi dzirdējis par vienreizējās lietošanas maskas plāksnītēm jeb tā dēvētajiem "pačiem", kurus ar mērķi mazināt krunciņas zem acīm skaistumkopšanā izmanto gan sievietes, gan arī vīrieši. Taču ar to lietošanu daudzi grēko. Vizāžiste un meikapa māksliniece Jana Kozlova sociālajos tīklos dalījusies ar video, kurā paskaidro – "pači" nav slikts palīgs, bet tas piederas SOS produktu kategorijai.

Kozlova stāsta, ka par acu "pačiem" šobrīd runā daudz un daudzi, tostarp dažādi blogeri. Bieži vien tiek uzsvērtas "paču" pozitīvās īpašības, tostarp fakts, ka tos var lietot, kad vien ienāk prātā – teju katru dienu. "Tā nemaz nav," teic Kozlova. "Pamatu pamatā "pačs" ir SOS produkts, kas paredzēts tūlītējai ādas stāvokļa uzlabošanai pirms īpašiem pasākumiem, piemēram, fotosesijām, filmēšanām. Uzliekot "pačus", iegūst vizuāli foršāku efektu."

Kā strādā "pači"? Tie ādas virsējo raga slāni piesātina ar mitrumu, piebriedina, skaidro speciāliste. Šis ir galvenais iemesls, kāpēc iespējams iegūt vizuāli redzamo krunciņu izlīdzinošo efektu. "Nē, "pačs" krunkas nenoņems. Tas piebriedina ādu un, pateicoties tam, "vārnu kājiņas" un smalkās krunciņas nedaudz mazināsies vai pazudīs pavisam."

"Siltumnīcas efekta" dēļ, kas veidojas zem "pačiem", tos noteikti nevajadzētu lietot katru dienu, kā tas bieži vien tiek stāstīts, norāda vizāžiste. "To vajadzētu lietot reti, īpašos gadījumos, pirms īpaši svarīgiem notikumiem, kad vajag tūlītēju rezultātu. Tas saglabājas divas trīs stundas – maksimums. Pēc tam pietūkums, kas izveidojas "siltumnīcas efektā" zem "pača", pakāpeniski samazinās un attiecīgi pazūd."

Kozlova iesaka: lieto "pačus" reti, kā arī meklē tādus, kas ir auduma – nevis hidrogēla –, jo tas neļauj ādai elpot. Jo īpaši tas svarīgi, ja "pači" uz ādas tiek turēti ilgi. Tāpat speciāliste uzsver, ka noteikti nevajag tos atstāt uz nakti. "Starp citu, ilgstoši lietojot "pačus", ādas stāvoklis zonā zem acīm nevis uzlabosies, bet pasliktināsies, jo tie, piesaistot mitrumu, kaltē un nedaudz sausina apakšējo ādas slāni. Ilgtermiņā lietojot, āda būs sausāka. Un tad "pačus" gribēsies likt vēl un vēl, un vēl."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!