Foto: Shutterstock
Septembris ir mēnesis, kad daži no mums sāk skumt par aizgājušo vasaru. Lielākajai daļai atvaļinājumi ir beigušies un mūs sagaida saspringta darba vai intensīvu mācību periods.

Viens no svarīgākajiem mēneša notikumiem, protams, ir 1. septembris, kad skolas gaitas uzsāk gan mazi, gan lieli pēc zināšanām izslāpuši interesenti. Bez tam septembrī ir gaidāma arī virkne svarīgu un astroloģiski nozīmīgu notikumu.

Pēc 6. septembra planēta Venera atgriezīsies savā normālajā kustībā, un tas nozīmē, ka tā atkal sniegs mums savu labvēlību visās lietās, kas saistītas ar skaistumkopšanu, mīlestību un naudu. Var gaidīt uzlabojumus partnerattiecībās, iespējamas jaunas romantiskas iepazīšanās un randiņi.

Īpaši jāizceļ 13. un 28. septembra mēneša datumi. Un ne tikai tāpēc, ka tās ir atslodzes dienas, bet, galvenokārt, tāpēc, ka 13. septembrī piedzīvosim daļēju Saules aptumsumu, kas Latvijā gan nebūs redzams, un 28. septembrī – pilnu Mēness aptumsumu, kas savu maksimumu sasniegs plkst. 5.47 pēc Latvijas laika.

Šo dienu atslodzei labāk izvēlēties dažādus salātus zaļos kokteiļus vai augļu un dārzeņu sulas, jo aptumsumu laikā pilnīga badošanās nav ieteicama.

Lai gan aptumsuma dienas tiek uzskatītas par nelabvēlīgām un pat bīstamām lielākajai daļai ikdienas darbu, tomēr to enerģiju var izmantot arī savā labā. Saules aptumsuma dienā ir iespējams piesaistīt sev vēlamos notikumus, vizualizējot tos.

Piemēram, ja gribi uzlabot fizisko formu, tad 13. septembrī izveido konkrētu plānu un prātā iztēlojies, kā ēd veselīgu pārtiku un vingro vai apmeklē trenažieru zāli. Tādā veidā turpmāk būs vieglāk pieturēties pie sastādītā plāna.

Savukārt Mēness aptumsums ir lielisks laiks, lai pieņemtu izšķirošo lēmumu par atbrīvošanos no kāda kaitīga un neveselīga ieraduma, piemēram, ēšanas uz nakti vai našķošanās starp ēdienreizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!