Foto: stock.xchng
Vai esi gatava vakarkleitas uzvilkšanai ar atkailinātu dekoltē, pleciem un rokām? Tu taču gribi tajā izskatīties nevis vienkārši labi, bet vislabāk! Neaizmirsti par kakla un dekoltē zonu, jo, kā atzīst sejas estētikas speciālisti, šo starpzonu, kas atrodas starp sejas/galvas daļu un ķermeni, nereti aizmirst, kopjot gan vienu, gan otru.

Kas draud kakla un dekoltē zonai?

Ja arī sejas āda ir kopta, tad nekopts kakls un dekoltē zona nereti bojā kopējo vizuālo tēlu. Turklāt šai zonai jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo šeit āda ir plānāka, jutīgāka un maigāka nekā uz sejas un tai tāpat draud ādas sausums un novecošanās procesi. Kakla daļā visbiežāk veidojas 2-3 horizontālās rievas, savukārt dekoltē zonā starp krūtīm - 1-2 vertikālās krunkas. Turklāt lielu krūšu īpašniecēm tās ir izteiktākas!

Kopšanas pamatprincipi

Kakla ādu jākopj virzienā no kakla bedrītes uz augšu, bet sānos - no ausīm uz leju. Tieši šādi veic gan attīrīšanu, gan vieglām kustībām iemasē krēmu, gan uzliek masku un noņem to. Savukārt dekoltē zonu un krūtis kopj virzienā ap krūts zirnīti un - uz augšu līdz pat kakla bedrītei.

Lai saglabātu skaistu kakla un dekoltē ādu

  • Par to jāsāk rūpēties laikus - pirms neestētisko pazīmju parādīšanās un tā jākopj ar tādu pašu rūpību kā sejas ādu. Sievietēm sākot jau no 18 gadu vecuma ieteicams reizi nedēļā veikt pīlingu ar viegli abrazīvu līdzekli. Ja jau parādījušās pirmās neestētiskās pazīmes dekoltē zonā, katru vakaru ieteicams izmantot mitrinošos līdzekļus ar antioksidantiem. Ieteicams lietot krēmus ar A, E un C vitamīnu, antioksidantu ēteriskās eļļas un vīnogu kauliņu ekstraktu. Papildus kursa veidā var lietot aktīvus fluīdus un kopjošas maskas.
  • Kaut arī īpaši nevar izdalīt vecuma cenzu, kurā sākt pastiprināti rūpēties par dekoltē zonu, no 35 gadiem ieteicams doties uz skaistumkopšanas procedūrām, lai veiktu kopjošas un ādu atjaunojošas procedūras, tādējādi panākot līdz 70 - 90 % ādas stāvokļa uzlabošanos. No kopjošajām procedūrām var minēt dažādu veidu masāžas, mitrinošas vai barojošas (atkarībā no ziemas vai vasaras sezonas) un nostiprinošas maskas. Šīs procedūras veic ādas novecošanās procesu profilaksei. Savukārt ādu atjaunojošām procedūrām piemīt dziļāka, intensīvāka iedarbība. Tās tiek veiktas, lai novērstu pirmās ādas novecošanās pazīmes, un, lai kavētu ādas novecošanās procesu attīstību ādā. No tām var minēt ķīmisko pīlingu, aparāttehnoloģiju (ultraskaņa, vakuummasāža, lāzerterapija, infrasarkano staru terapija, krioterapija utt..) pielietošanu skaistumkopšanas procedūrās, mezoterapiju u.c.. Lai izdarītu izvēli par labu kādai no šīm metodēm un ātrāk sasniegtu plānoto rezultātu, nepieciešams iepriekš konsultēties ar skaistumkopšanas speciālistu un veikt nepieciešamo ādas diagnostiku, piemēram, ar Beau Visage aprāttehnoloģiju, kas precīzi uzrādīs ādas stāvokli atbilstoši vecumam un sastādīs datorizētu plānu problēmu risinājumam.
  • Neguli uz augsta spilvena un nelasi guļus.
  • Valkā atbilstoša izmēra krūšturi. Ja ilgstoši nenēsā krūšturi, krūšu muskuļi zaudē tvirtumu un āda izstiepjas. Savukārt pārāk ciešs krūšturis rada papildus slodzi krūšu un kakla zonai, veicinot paātrinātu novecošanos.
  • Sauļošanās priekiem nenododies pārāk bieži!. Ikdienā neatkarīgi no gadalaika lieto ādas kopšanas līdzekļus ar saules aizsargfiltriem. Pēc sauļošanās un ūdens peldēm kakla un dekoltē zonai uzklāj krēmu ar tonizējošu un mīkstinošu iedarbību, kas regulē mitruma līmeni ādā un veicina ādas struktūras atjaunošanos.
  • Ādas attīrīšanai lieto piemērotus kosmētiskos līdzekļus, kas nodrošina saudzīgu ādas attīrīšanu nevis attaukošanu.
  • Pieņem kontrastdušas, kas ir lielisks palīgs kakla un krūšu ādas nostiprināšanā. To veic pārmaiņus ar karstu un aukstu ūdens strūklu, masējot dekoltē zonu un kaklu no augšas uz leju.
  • Ik dienu veic vingrojumus kakla un dekoltē muskuļu nostiprināšanai. Tos vislabāk ieteiks speciālists, bet ir viens nosacījums - tie jāizpilda cītīgi un ar iedvesmu!
  • Lai karaliski izskatītos vakartērpā ar atsegtiem pleciem, karaliskai jābūt arī stājai. Atradinies staigāt, stāvēt un sēdēt ar nošļukušiem pleciem, bet izgriez krūtis un ievelc vēderu. Tu izskatīsies pašpārliecināta un cēla, turklāt iekšējiem orgāniem nebūs jājūtas kā kaudzē sakritušām rezerves daļām. Un visbeidzot izslej galvu, centies raudzīties aptuveni otrā stāva augstumā - tā ne tikai iztaisnosi augumu, bet pamanīsi arī agrāk neievērotus arhitektūras brīnumus.

Raksts tapis sadarbībā ar kosmētiķi Terēzi Beļkovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!