Foto: Shutterstock
Lai būtu iespējams uzsākt Bērnu slimnīcas ēkas, kurā atradīsies Ambulatorais veselības centrs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļa (NMPON), pārbūvi, NMPON no trešdienas, 20. jūlija, līdz 2023. gada nogalei atradīsies blakus ēkā. Pacientu ērtībām jau šajās pagaidu telpās būs plašākas uzgaidāmās telpas un vienkāršāka pārvietošanās, vēsta slimnīcas pārstāvji.

NMPON ieejas durvis būs vien vairākus metrus tālāk un norādes uz pagaidu telpām – viegli pamanāmas. Pacientiem un viņu vecākiem, kuri jau vairākkārt ir bijuši Bērnu slimnīcā, īpaši tiek lūgts pievērst uzmanību norādēm. "Izmaiņu, kas saistītas ar pakalpojumu sniegšanas vietām, ir daudz, taču plašo būvniecības darbu laikā ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumi tiks sniegti nepārtraukti un pilnā apjomā," skaidro Iluta Riekstiņa Bērnu slimnīcas valdes locekle.

Rekonstrukciju plānots pabeigt 2023. gada nogalē, kad pacientiem būs pieejama ne tikai augstas kvalitātes ambulatorā un neatliekamā medicīniskā aprūpe, bet arī mūsdienīgas un plašas telpas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā jaunajā ēkā tiks ierīkota 31 vienvietīga palāta, tajā skaitā: divas intensīvās terapijas palātas; 10 nodalītas palātas pacientiem ar infekcijām; divas nodalītas palātas pacientiem ar bīstamām infekcijām; divas palātas bērniem ar garīgās veselības un nervu sistēmas traucējumiem. Būs plašas nodalītas uzgaidāmās zonas pacientiem pie tiešās pieejamības pediatriem un ķirurgiem, skaidro slimnīcas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!