Foto: Shutterstock

"Vairogdziedzeris ir diezgan paliels dziedzeris, kuru veido divas daivas. Tas atrodas kakla priekšpusē un ir ārkārtīgi svarīgs sievietes dzīvē, jo izdala hormonus, kas ir atbildīgi par daudzām funkcijām. Var teikt, tas ir mazais vadonis, ģenerālis mūsu organismā, un tāpēc traucējumu gadījumā sūdzību spektrs ir ļoti plašs," raidījumā "Māmiņu klubs" skaidro endokrinoloģe Maija Gureviča.

Speciāliste skaidro, ka paātrināta vairogdziedzera gadījumā var būt pastiprināta svīšana, savukārt lēnas vairogdziedzera darbības dēļ var rasties aukstuma sajūta, salīgums. Vairogdziedzera darbības traucējumu dēļ sievietei var būt menstruālā cikla traucējumi, un tas var būt cēlonis arī neauglībai. Lēna vielmaiņa, lēni procesi organismā, nogurums, miega traucējumi var būt pazīmes palēninātai vairogdziedzera darbībai.

"Mikroelements, bez kura vairogdziedzeris nevar strādāt un uztaisīt pietiekama daudzuma aktīvu hormonu, ir selēns," piebilst Gureviča. Vairāk par vairogdziedzera darbību sievietēm uzzini, noskatoties zemāk pievienoto "1188 Play" sižetu no raidījuma "Māmiņu klubs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!