Foto: Publicitātes attēli
Dienvidkorejas elektronikas ražotājs "Samsung Elektronics" piektdien paziņoja, ka iesūdzējis tiesā ASV datortehnoloģiju kompāniju "Apple" par "Samsung" piederošu patentu pārkāpumiem "Apple" ražotajos viedtālruņos "iPhone" un planšetdatoros "iPad".

Tiesā Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā iesniegtas prasības par pieciem pārkāpumiem, tiesā Japānas galvaspilsētā Tokijā - par diviem pārkāpumiem, bet tiesā Vācijas pilsētā Manheimā - par trim pārkāpumiem.

Savās prasībās "Samsung" pieprasa, lai "Apple" pārtrauc pārkāpt "Samsung" piederošos patentus un kompensē nodarītos zaudējumus.

"Apple" pagājušajā piektdienā iesniedza prasību pret "Samsung" tiesā ASV pilsētā Sanfrancisko. Tiesai iesniegtajā prasībā " Samsung" tiek apsūdzēta "Apple" produktu izskata, dizaina, iesaiņojuma un lietotāja interfeisa atdarināšanā. "Apple" apgalvo, ka " Samsung" šādi pārkāpusi vairākus "Apple" patentus un prečuzīmes.

"Samsung" ražotais viedtālrunis "Galaxy S" konkurē ar "Apple" tālruni "iPhone", bet "Samsung" planšetdators "Galaxy Tab" - ar "Apple" planšetdatoru "iPad".

Tehnoloģiju gigantu tiesāšanās par preču patentu pārkāpumiem notiek regulāri. "Apple" pašlaik ir iesaistīta šādos tiesu procesos arī pret Somijas kompāniju "Nokia", Taivānas HTC un ASV firmu "Motorola".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!